Κόσμος

Ανοίγει ξανά το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley

Στις 8 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό το εθνικό πάρκο Jiuzhai Valley, το οποίο αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και παρέμενε κλειστό μετά τον σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή τον Αύγουστο του 2017.

Το πάρκο θα ανοίξει σταδιακά και θα περιλαμβάνει τον καταρράκτη Nuorilang, ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του πάρκου και λίγες λίμνες. Θα δέχεται έως 2.000 επισκέπτες καθημερινά και μόνο τουριστικά γκρουπ. Η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη και θα στοιχίζει 110 γιουάν (17,4 δολάρια ΗΠΑ) κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής και 40 γιουάν εκτός εποχής. Για την επίσκεψη στο πάρκο είναι απαραίτητο να γίνει κράτηση.

Σχέδιο αποκατάστασης 11.8 δισ. γιουάν

Η τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Σιτσουάν όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο, εξέδωσε τον προηγούμενο Νοέμβριο ένα σχέδιο αποκατάστασης, ύψους 11.8 δισεκ. γιουάν, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Το Jiuzhai Valley βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του ανατολικού άκρου του Οροπεδίου του Θιβέτ και είναι γνωστό για τις εθνοτικές μειονότητες του, τα υπέροχα βουνά και το εκπληκτικό τοπίο. Τα τελευταία χρόνια πάνω από 32 εκατ. ντόπιοι και ξένοι τουρίστες το επισκέφθηκαν ενώ πέρυσι στις 8 Αυγούστου έκλεισε εξαιτίας του σεισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ