Πολιτική

Οι βουλευτές δοκιμάζονται… στο σκάκι – Με 3 πρωταθλήτριες θα τα “βάλουν” όσοι τολμούν

Την ευκαιρία για μια αναμέτρηση με την νεαρή «βασίλισσα» του σκακιού Σταυρούλα Τσολακίδου και τις παγκοσμίου αναγνωρίσεως Άννα Μαρία Μπότσαρη, και Αναστασία Αβραμίδου θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη ((8.03.2018) όσοι... και θαρραλέοι βουλευτές θελήσουν να αναμετρηθούν μαζί τους.

Οι σκακιέρες θα στηθούν στις 11 το πρωί, στο εντευκτήριο της Βουλής και οι τρεις κυρίες θα περιμένουν να διδάξουν… σκάκι στους βουλευτές.

Νωρίτερα, οι τρείς κορυφαίες αθλήτριες θα τιμηθούν από την Βουλή των Ελλήνων σε μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας που τιμάται την Πέμπτη 8 Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα και για τον ίδιο σκοπό, έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί, να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να ξεκινήσει την επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της Συνθήκης της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας των γυναικών, που εκκρεμεί εδώ και κάποια χρόνια.

Στο νομοσχέδιο της ενσωμάτωσης της κύρωσης της Συνθήκης, έγινε γνωστό ότι θα υπάρχουν και άλλες διατάξεις που θα εισαχθούν για ψήφιση, οι οποίες θα ισχυροποιούν την προστασία της γυναίκας από την βία και θα ενσωματωθούν στον Ποινικό μας Κώδικα.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, πάντως για την «Ημέρα της Γυναίκας» οργανώνει συλλογή μωρομάντηλων, πάνες για μικρά παιδιά, σαμπουάν και άλλα είδη για την ατομική καθαριότητα και υγιεινή των παιδιών των μανάδων αλλά και γενικά των γυναικών κρατουμένων στις φυλακές του Ελαιώνας Θηβών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ σε συνάντηση με την ομάδα της Αμερικανικής Αποστολής στην Ελλάδα – Την Τρίτη θα συναντηθεί με Τασούλα και Γεραπετρίτη
Την Τετάρτη το πρωί, στις 10:00, η νέα πρέσβης των ΗΠΑ θα μεταβεί στο μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μαρινάκης: Άστοχη επικοινωνιακά η διαχείριση του κλεισίματος των ΕΛΤΑ από την διοίκηση – Δεν υπάρχει διάθεση υπαναχώρησης  
«Η κυβέρνηση επί της ουσίας της απόφασης να κλείσουν κάποια καταστήματα και να μην μπαίνει μέσα εκατομμύρια μια εταιρεία που είναι στο Υπερταμείο δεν είναι αντίθετη»
Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ
29
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 21