Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018: Οι δύο οδηγίες που πρέπει να έχουν στο νου τους οι συμμετέχοντες

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018

Στις 18 Μαρτίου έρχεται το μεγάλο αθλητικό γεγονότος της Άνοιξης, ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και μία σπουδαία ιστορία αναβιώνει στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Στις 18 Μαρτίου διοργανώνεται φέτος ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018.

Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2018: Οι δύο σημαντικές διευκρινίσεις

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1. Τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής σας και τις παραμάνες που υπάρχουν μέσα στον φάκελο (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα που δεν χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πλαστική τσάντα που παρέλαβαν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 20 λεπτά πριν την εκκίνηση, σε συγκεκριμένη – οριοθετημένη περιοχή στην αλέα του Ζαππείου από την Λεωφόρο Αμαλίας.

Η παραλαβή της αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

Προσοχή! Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα.  Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

Ώρα προσέλευσης και εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρία του αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση (το αργότερο δηλαδή στις 08.00πμ).

Προσοχή: Από τις 07.00πμ θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ ολόκληρη η Λ. Αμαλίας θα παραμείνει κλειστή για τα τροχοφόρα από τις 05.00πμ.

Ως χώρος προθέρμανσης των δρομέων έχει οριστεί η Λ. Αμαλίας, πίσω από την οριοθετημένη περιοχή εκκίνησης (προς την οδό Βασ. Όλγας).

Το αργότερο 15 λεπτά (08.45πμ) πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο εκκίνησης και μάλιστα στο block εκκίνησης που αντιστοιχεί στον αριθμό συμμετοχής τους. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και «ευ αγωνίζεσθαι», να παραχωρήσουν τις μπροστινές θέσεις στους αθλητές που αγωνίζονται για διακρίσεις.

Θα δοθούν διαδοχικά τρεις (3) εκκινήσεις με το σύστημα εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start). Οι δρομείς θα τοποθετηθούν σε τέσσερα (4) διαφορετικά blocks. Οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στη γραμμή εκκίνησης.

Αναλυτικότερα:

1ο Block – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ & Διακεκριμένοι Αθλητές: 09.00πμ
2ο Block – Οι 1000 καλύτερες επιδόσεις: 09.00πμ
3ο Block – Οι 2800 επόμενες καλύτερες επιδόσεις: 09.01πμ
4ο Block – Οι 3000 επόμενες καλύτερες επιδόσεις & εγγραφές χωρίς επίδοση: 09.04πμ

Προσοχή: Η εκκίνηση του αγώνα από διαφορετικό block σε σχέση με αυτό που έχει ορισθεί να ξεκινήσει ο δρομέας επιφέρει ακύρωσή του και διαγραφή του από τα αποτελέσματα του Αγώνα.

Υγεία Συμμετεχόντων

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικά προβλήματα. Επίσης, συστήνεται σε όλους  τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να προβούν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο προτού της συμμετοχής τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθμοί υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς υποστήριξης στη διαδρομή. Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου Δρόμου διατίθεται επίσης ισοτονικό ποτό σε έναν ενδιάμεσο σταθμό και τον Τερματισμό.

Έπαθλα

Μετάλλιο και δίπλωμα διάκρισης απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές/νικήτριες  της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Χρηματικά Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν επιτυχώς τον αγώνα απονέμεται αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα οι δρομείς μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις