Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αν πάρουμε μεγάλο ποσοστό θα μπούμε σε συγκυβέρνηση

Δύο 24ωρα μετά την ολοκλήρωση του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκη τη θέση του ότι ήταν ένα ειδικό συνέδριο, χωρίς ψηφοφορίες και εκλογή οργάνων, που αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε εδώ και μερικούς μήνες για τη δημιουργία του πολυκομματικού φορέα. Παράλληλα τόνισε πως εαν στις επόμενες εκλογές λάβει ένα μεγάλο ποσοστό, τότε το Κίνημα Αλλαγής θα μπει σε συγκυβέρνηση.

«Οφείλουμε, όμως, να προσέξουμε μελλοντικά αυτές τις ιδιαιτερότητες, διότι η πολυκομματικότητα δεν μπορεί να είναι ένας μακροχρόνιος συμβιβασμός», τόνισε.

Προσέθεσε ότι «μέσα από τον πλουραλισμό και τη θεσμική λειτουργία του χώρου, να υπάρξει μια ενιαία στρατηγική κι ένα κοινή πολιτικό πρόγραμμα το οποίο θα οδηγήσει την παράταξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

“Πρέπει να κινηθούμε χωρίς μικροσυμβιβασμούς”

Ερωτώμενος αν επιμένει στη θέση του να ονομαστεί η διορισμένη Κεντρική Επιτροπή «προσωρινή» μέχρι τις εθνικές εκλογές, τόνισε ότι «η εσωκομματική δημοκρατία και ο τρόπος που λειτουργούν τα κόμματα σε όλη την Ευρώπη οδηγούν τις κοινωνίες μπροστά ή πίσω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SPD το οποίο για να πάρει απόφαση να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ψήφισαν τα μέλη του. Οφείλουμε να κινηθούμε με ενιαία στρατηγική και με ένα σύγχρονο πολιτικό πρόγραμμα χωρίς μικροσυμβιβασμούς».

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση αξιοπιστίας και πρόσθεσε ότι «Ο λαός δεν εμπιστεύεται τα κόμματα και είτε απέχει είτε δεν ψηφίζει». Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να εκπλήξει την κοινωνία. «Να υποσχεθούμε ότι αν συμμετάσχουμε σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα θα επιβάλουμε όλες οι θέσεις στον κρατικό μηχανισμό να είναι μέσω κριτηρίων ΑΣΕΠ, με κλειστή τετραετή θητεία. Για να τελειώσουμε με το εσωκομματικό αλισβερίσι και το πελατειακό κράτος. Πρέπει να δείξουμε στους Έλληνες ότι τελειώνει η κατάσταση να στοιβάζονται τα παιδιά τους στα αεροπλάνα και να φεύγουν στο εξωτερικό επειδή είναι άνεργα, την ίδια ώρα που κάποιοι φροντίζουν τους κομματικούς τους αξιωματούχους» ανέφερε ο ίδιος.

“Αν πάρουμε μεγάλο ποσοστό οφείλουμε να μπούμε σε κυβέρνηση”

Στην ερώτηση για το κόμμα που θα επιλέξει να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής μετά τις εκλογές ο κ. Ανδρουλάκης κατέστησε σαφές ότι είναι πλαστό το δίλημμα για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. «Το πραγματικό δίλημμα είναι ένα: Αν το βράδυ των εκλογών ο λαός μας τιμήσει με ένα σημαντικό ποσοστό, οφείλουμε να μπούμε στην κυβέρνηση τιμώντας την ψήφο του. Αλλά με μια προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες ώστε να γίνουμε η δύναμη προόδου και σταθερότητας της χώρας. Αν, όμως, ο λαός δεν μας τιμήσει και μας αποδοκιμάσει, τότε εμείς πρέπει να μείνουμε στην αντιπολίτευση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης