Πολιτική

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία – Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους

- Τηλεφώνημα Τσίπρα - Πούτιν από τις Βρυξέλλες, όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. - Ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησαν τη στάση της Τουρκίας - Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ - Σε παρέμβαση Πούτιν για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών προσβλέπει η Αθήνα

Την πρόσκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία αποκάλυψε το Κρεμλίνο σε σχετική ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες. Επιπλέόν, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει: “Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν και αλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.
Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο προεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία“.

Ο Τσίπρας για τη Μόσχα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υπόθεση με τρόπο προσεκτικό και υπεύθυνο, με αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος, χωρίς όμως να φτάσει σε ακραία ένταση με τη Μόσχα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 9
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά