Κόσμος

“Πυρά” Ερντογάν κατά της Γαλλίας: Υποθάλπτει τρομοκράτες! Θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι υποθάλπει τρομοκράτες καθώς τους «υποδέχεται» στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των χωρών συμμάχων στο ΝΑΤΟ για τη στήριξη του Παρισιού στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ένταση επικρατεί στις σχέσεις Άγκυρας – Παρισιού εδώ και εβδομάδες, καθώς η Γαλλία βρίσκεται μεταξύ των δριμύτερων επικριτών των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία. Η διαμάχη κλιμακώθηκε την 30η Μαρτίου αφού ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συναντήθηκε με μια αντιπροσωπεία από τη Συρία, μεταξύ αυτών εκπροσώπους των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG και του πολιτικού βραχίονα τους- PYD, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα βοηθήσει στην σταθεροποίηση της κατάσταση στη βόρεια Συρία εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι αυτή ακριβώς η δέσμευση ισοδυναμεί με στήριξη στην τρομοκρατία και για αυτόν τον λόγο η Γαλλία θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο της Τουρκίας».

«Γαλλία, υποθάλπεις την τρομοκρατία, την στηρίζεις καθώς τους υποδέχεσαι στο Μέγαρο των Ηλυσίων» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε υποστηρικτές του στην νοτιοδυτική επαρχία Ντενιζλί.

«Δεν θα μπορείς να το εξηγήσεις αυτό. Δεν θα μπορέσεις να απαλλαχθείς από το τρομοκρατικό αυτό βάρος… Όσο η Δύση φροντίζει αυτούς τους τρομοκράτες, θα βουλιάζει» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποζημίωση–μαμούθ 350.000 ευρώ στον Νιζάρ Τραμπελσί: Η ιστορία του πρώην ποδοσφαιριστή που καταδικάστηκε ως βομβιστής του Μπιν Λάντεν και αθωώθηκε το 2023
Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Τραμπελσί συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για το σχέδιο επίθεσης εναντίον της βελγικής στρατιωτικής βάσης Kleine Brogel
Νιζάρ Τραμπελσί
Ντόναλντ Τραμπ: «Έχω σχεδόν αποφασίσει για τη Βενεζουέλα» – Σε ετοιμότητα ο αμερικανικός στρατός για το ενδεχόμενο επίθεσης
Συνεχείς οι συσκέψεις του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της Βενεζουέλας
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald. R. Ford