Κόσμος

Ερντογάν ο διπλωμάτης! Συνεργασία για την Συρία υποσχέθηκε και σε Πούτιν και σε Μακρόν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε σήμερα στο τηλέφωνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα της Συρίας και συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την αποκλιμάκωση της έντασης αλλά και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Τούρκου προέδρου.

Οι Ερντογάν και Πούτιν συμφώνησαν να «παραμείνουν αποφασιστικοί στη μείωση των εντάσεων στο μέτωπο στη Συρία και να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτική λύσης» τόνισε η τουρκική προεδρία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ερντογάν και Μακρόν: Να συνεργαστούμε για συνολική λύση στην Συρία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα ότι θέλει να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των χωρών τους τις επόμενες ημέρες επιδιώκοντας μια συνολική λύση για τη Συρία, έγινε γνωστό από το γραφείο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τις δηλώσεις που έκανε και την υποστήριξή του στα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία, επισήμανε το Ελιζέ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 15χρονου που πέθανε από σκληρά challenges στο ίντερνετ: «Τον βασάνιζαν για 50 ημέρες» λέει ο πατέρας του
Ο 15χρονος πέθανε λόγω του blackout challenge, δηλαδή ασφυξίας στον εαυτό του για να νιώσει μία σύντομη ζάλη - «Αν ήξερα όλα αυτά που ξέρω σήμερα, ο Χριστόφορός μου θα ήταν παρών» λέει ο πατέρας του παιδιού
15χρονος
Πώς ο Τραμπ πέρασε μέσα σε 24 ώρες από το να απειλεί με εξόντωση το Ιράν στο να συμφωνήσει σε εκεχειρία 2 εβδομάδων
O Τραμπ ενδέχεται να έκανε πίσω εξαιτίας μιας απλής πραγματικότητας: H κλιμάκωση θα μπορούσε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν «ατέρμονο πόλεμο», όπως εκείνους που ταλαιπώρησαν τους προκατόχους του
Ντόναλντ Τραμπ 6