Πολιτική

Δημοσκόπηση: Σταθερά μπροστά η ΝΔ αλλά με μονοψήφια διαφορά

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μια νέα δημοσκόπηση. Ποια κόμματα μένουν (με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας) εκτός Βουλής.

Αν και μακριά από την αυτοδυναμία και με την ψαλίδα να “κλείνει”, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis για το Tvxs.gr, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 5%. Κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή είναι: Ένωση Κεντρώων (1,9%), ΛΑΟΣ (1,2%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,1%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,8%), Λαϊκή Ενότητα (0,7%), Δημιουργία Ξανά (0,7%) και Πλεύση Ελευθερίας (0,6%).

Αναποφάσιστοι εμφανίζονται το 23,8% των ερωτηθέντων, Λευκό ή Άκυρο απαντά το 6,8%, Αποχή το 8,9%, Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ το 2,2% και “Άλλο”3,3%. Αθροιστικά, το ποσοστό όσων δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου εκτοξεύεται στο 41,7%.

dimoskopisi

Η δημοσκόπηση για την… οικονομία

Όσον αφορά σε θέματα οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κρίνει ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους. Ποσοστό 62% δηλώνει πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική και 19% την κρίνει αρκετά σημαντική.

dimoskopisi dimoskopisi

Για την υπόθεση Novartis, το 73% δηλώνει πως υπάρχει σκάνδαλο και μόλις το 15% υποστηρίζει πως πρόκειται για μια σκευωρία. Ίδια είναι η εικόνα και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με το 65% να δηλώνει πως υπάρχει εμπλοκή και ευθύνη πολιτικών προσώπων.

dimoskopisi dimoskopisi

Η έρευνα έγινε πανελλαδικά, από τις 12 έως τις 15 Απριλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 12
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3