Κόσμος

Σκληρές εικόνες! Έκρηξη καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο – Τουλάχιστον 31 νεκροί

Στους 31 έχουν φτάσει οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ και στους 54 οι τραυματίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ακριβώς έξω από το κέντρο.

Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής πεζός προσέγγισε το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής ψηφοφόρων ενόψει τω βουλευτικών εκλογών.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τέσσερις σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 31 άτομα, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών. Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του κτιρίου, σκοτώνοντας 31 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 54.

Το AMAQ δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Δείτε τις φωτογραφίες του Reuters

AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN AFGHANISTAN

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ αποκάλεσε «μανιακό» τον Τραμπ γιατί υπερασπίστηκε τον πράκτορα της ICE που σκότωσε γυναίκα στη Μινεάπολη
«Είδα αυτό το βίντεο. Δεν μου φάνηκε ότι κάποιος ποδοπατήθηκε. Μου φάνηκε σαν μια γυναίκα να φοβήθηκε, να προσπάθησε να απομακρυνθεί και τη πυροβόλησαν» είπε ο διάσημος παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ
Έργα και ημέρες της ICE στις ΗΠΑ: Τι είναι και πώς δρα η «Γκεστάπο του Τραμπ»
Το 2025 ήταν η πιο φονική χρονιά για την Αστυνομία Μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και 20 χρόνια με 31 νεκρούς στα κέντρα κράτησης - Από το Λος Άντζελες και την επιχείρηση «Midway Blitz», στη νεκρή γυναίκα στη Μινεάπολη στην αρχή του 2026
Πράκτορες της ICE