Κόσμος

Κοινή γραμμή Μέρκελ, Μακρόν και Μέι για τους δασμούς: «Η ΕΕ θα πρέπει να αμυνθεί…»

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας κάλεσαν σήμερα την αμερικανική κυβέρνηση να μην επιβάλει μονομερή εμπορικά μέτρα σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πως η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τα 28 κράτη μέλη της από οποιουσδήποτε αμερικανικούς τιμωρητικούς δασμούς βασιζόμενη στους διεθνείς κανόνες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της»

«Συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να λάβουν εμπορικά μέτρα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι διαφορετικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μέσα στο πλαίσιο της πολυμερούς εμπορικής τάξης», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν τον Μάρτιο δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, όμως εξαίρεσαν απ’ αυτούς την ΕΕ προσωρινά μέχρι την 1η Μαΐου. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει τότε αν θα κάνει την εξαίρεση μόνιμη.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Αφγανιστάν «μετράει τις πληγές του» μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ – Δεκάδες νεκροί και φόβος για νέες καταστροφές
Σαρωτικός ήταν ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που «χτύπησε» το Αφγανιστάν το πρωί της Δευτέρας (03.11.2025) με αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν...
Εικόνες καταστροφής από τον σεισμό στο Αφγανιστάν
Πέθανε ο Ντικ Τσέινι, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και κεντρική μορφή του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας»
Ο Ντικ Τσέινι, ένας από τους πιο ισχυρούς αντιπροέδρους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και βασικός αρχιτέκτονας του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι