Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

“Βόμβες” Νετανιάχου! “Το Ιράν έχει όπλα μαζικής καταστροφής”! Παρουσίασε ντοκουμέντα σαν… σταρ!

Νετανιάχου Ιράν

– Με έκτακτο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλυψε ντοκουμέντα για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν
– “Το Ιράν είπε ψέματα” είπε ξεκινώντας να παρουσιάζει τις αποδείξεις
– Είχε φακέλους και cd πίσω από… κουρτίνες τις οποίες κατέβαζε εντυπωσιακά για να τα αποκαλύψει!
– Παρουσίασε φωτογραφίες από μυστικές αποθήκες και κατασχεθείσες αποδείξεις
– Δείτε όσα είπε ζωντανά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
– Τι προβλέπει η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ποιος ο ρόλος του Τραμπ και η θέση της Τεχεράνης αν ο αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να αποσυρθεί!

Το είχε προαναγγείλει. “Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου θα κάνει δηλώσεις, που θα μεταδοθούν ζωντανά από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, αναφορικά, όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του, με μια «σημαντική εξέλιξη» σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης”. Αυτό μετέδιδαν από το απόγευμα της Δευτέρας, 30.04.2018, τα διεθνή πρακτορεία και οι αποκαλύψεις αυτές θα σχετίζονταν με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Και το έκανε με τρόπο, μάλιστα… επαγγελματικό!

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε έκτακτο διάγγελμα και ξεκίνησε παρουσιάζοντας δηλώσεις του προέδρου του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ο οποίος έλεγε πως το Ιράν δεν έχει πυρηνικά.

Ποια ήταν η απάντηση του Νετανιάχου; “Το Ιράν είπε ψέματα“! Και μάλιστα η ατάκα αυτή… έπαιζε στο power point που βρίσκονταν πίσω του! Δεν ήταν μόνο αυτό, όμως, το στοιχείο… σόου που προσέδωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος στην παρουσίασή του.

Ο Νετανιάχου, λοιπόν, υποστήριξε ότι το Ιράν είπε ψέματα λέγοντας ότι δεν επιδιώκει να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Και συνέχισε να διατηρεί και να διευρύνει τη γνώση του για τα πυρηνικά όπλα μετά την υπογραφή της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού του προγράμματος με τη διεθνή κοινότητα.

«Αφού υπέγραψε τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα το 2015, το Ιράν ενέτεινε τις προσπάθειές του να κρύψει τα μυστικά του αρχεία» σημείωσε.

Δείτε όσα είπε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και μεταδόθηκαν ζωντανά

Netanyahu gives statement on Iran nuclear deal

Gepostet von RT am Montag, 30. April 2018

Ο Νετανιάχου στην συνέχεια τόνισε πως το 2017, το Ιράν μετακίνησε τα αρχεία για τα πυρηνικά όπλα σε μια άκρως απόρρητη τοποθεσία στην Τεχεράνη.

Και συνέχισε.. κυκλώνοντας το κτίριο

Όπως είπε ο Ισραηλινός πρόεδρος, από έξω “μοιάζει με μια εντελώς αθώα αποθήκη

“Από μέσα όμως”, συνέχισε, “περιείχε το μυστικό ατομικό αρχείο του Ιράν, κλειδωμένο σε τεράστιες θυρίδες”!

Αποκαλύψεις με… κουρτίνες για το Ιράν ο Νεταντιάχου!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, εκτός από τα ντοκουμέντα που παρουσίαζε, ήθελε να κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακή την παρουσίασή του. Έτσι, αμέσως μετά τα slides για την απόρρητη αποθήκη στην Τεχεράνη, κατευθύνθηκε στην άλλη άκρη του σημείου όπου μιλούσε.

Εκεί βρίσκονταν δύο μαύρες κουρτίνες, τις οποίες… τράβηξε απότομα για να αποκαλυφθούν δεκάδες φάκελοι και cd’s με στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν που, πλέον, βρίσκονται στα χέρια του!

Δείτε τις εικόνες

Όση ώρα μιλούσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, “έτρεχαν” πίσω του slides με φωτογραφικά ντοκουμέντα. Αρχεία με στοιχεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύουν πως η χώρα του Ροχανί είχε έναν και απόλυτο στόχο: Να σχεδιάσει, να παράξει και να δοκιμάσει πυρηνικές κεφαλές…

Παρουσίασε μάλιστα έγγραφα, ορισμένα εκ των οποίων χρονολογούνται πριν από χρόνια, που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι η συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά άνοιξε το δρόμο στην Τεχεράνη προς την απόκτηση μιας ατομικής βόμβας, ενώ βασίστηκε σε ψέματα. Ακόμη, κατήγγειλε ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να επεκτείνει την εμβέλεια των πυραύλων της που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Τι προβλέπει η πυρηνική συμφωνία του Ιράν

Η συμφωνία αυτή υπεγράφη τον Ιούλιο του 2015 στη Βιένη μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων. Δηλαδή ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, έπειτα από χρόνια διαπραγματεύσεων.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Τεχεράνη δέχθηκε να παγώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα ως το 2025.

Ο παράγοντας Τραμπ

Εδώ να σημειωθεί πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επανειλημμένως είχε χαρακτηρίσει την εν λόγω συμφωνία «καταστροφική».

Και υποστηρίζει πως δεν αποτρέπει το ενδεχόμενο για το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, απειλώντας πως δεν θα την επκυρώσει.

Για την ακρίβεια, ο Τραμπ πρέπει να ανακοινώσει επίσημα στις 12 Μαΐου αν θα αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία. Το ενδεχόμενο να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία, έχει σημάνει… συναγερμό στους υπόλοιπους ηγέτες.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα.

Ούτε είναι τυχαίο πως τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν πως η Μέρκελ, που επισκέφθηκε επίσης τις ΗΠΑ αμέσως μετά, είχε ως στόχο να προσπαθήσει να πείσει τον Τραμπ να μην… βγάλει από την πρίζα την συμφωνία.

“Μήνυμα” Νετανιάχου σε Τραμπ

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ σχετικά με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες του. Και ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να εγγυηθεί για τη γνησιότητά τους. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει «το σωστό» κατά την επαναξιολόγηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Τι λέει η Τεχεράνη για τις απειλές αποχώρησης από την συμφωνία

Η Τεχεράνη από την πλευρά της έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η συμφωνία δεν μπορεί να επανεξεταστεί. Στην περίπτωση που αποχωρήσουν από αυτήν οι μεγάλες δυνάμεις, τότε το Ιράν διακηρύσσει πως θα λάβει αντίστοιχα μέτρα…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις