Κόσμος

Ακόμα ένα νεκρός Παλαιστίνιος στην Λωρίδα της Γάζας – 49 τα θύματα έως τώρα

Ακόμη ένας νεαρός Παλαιστίνιος προστίθεται στην μακρά λίστα των θυμάτων του Ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος έχει σκοτώσει δεκάδες από τις 30 Μαρτίου μέχρι σήμερα. Πλέον οι νεκροί Παλαιστίνιοι το διάστημα αυτό, φτάνουν τους 49.

Ο 19χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν ισραηλινά πυρά κατά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο θάνατος του Ανάς Αμπού Ασέρ λοιπόν ανεβάζει στους 49 τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής» πριν από πέντε εβδομάδες. Εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Κανείς Ισραηλινός δεν έχει τραυματιστεί.

Ο Ανάς Αμπού Ασέρ είχε τραυματιστεί στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.palestinian

Τι διεκδικούν οι Παλαιστίνιοι

Οι Παλαιστίνιοι της λωρίδας της Γάζας συγκεντρώνονται από τις 30 Μαρτίου κατά χιλιάδες κοντά στα σύνορα για να διεκδικήσουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην επιστροφή στα εδάφη τους από τα οποία εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν λόγω της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Βία σημειώνεται όταν ορισμένοι διαδηλωτές προσεγγίζουν και προσπαθούν να επιτεθούν στον συνοριακό φράχτη.

Το κίνημα διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται επίσημα από την κοινωνία των πολιτών, υποστηρίζεται από το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα από το 2007 και εναντίον του οποίου το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τρεις πολέμους.

Ισραηλινές και παλαιστινιακές ΜΚΟ ζήτησαν τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να διατάξει να σταματήσουν τα φονικά πυρά εκ μέρους του στρατού.

Τα ρίχνει… στην Χαμάς το Ισραήλ

Στη γραπτή απάντησή του, ο εκπρόσωπος του κράτους του Ισραήλ δήλωσε πως τα εν εξελίξει γεγονότα στη Γάζα δεν είναι ειρηνικές πολιτικές διαμαρτυρίες, αλλά «αποτελούν μέρος της ένοπλης σύγκρουσης ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Οι στρατιώτες πυροβολούν με αληθινές σφαίρες μόνο ως έσχατη λύση όταν τα μη φονικά μέσα έχουν εξαντληθεί απέναντι σε ενέργειες που αντιπροσωπεύουν έναν «πραγματικό κίνδυνο» για τους στρατιώτες και τους Ισραηλινούς πολίτες που μένουν κοντά στον θύλακα, υποστηρίζει το κράτος του Ισραήλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί, μεταξύ των οποίων 1 παιδί, από νέα ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο λίγες ώρες πριν το ραντεβού Τραμπ - Ζελένσκι
«Τρεις άνθρωποι είναι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου παιδιού μικρής ηλικίας. Άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι παιδιά» ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τη σορό άνδρα που σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό στο Χάρκοβο
Παρέμεινε εγκλωβισμένος πίσω από καταρράκτη της Καλιφόρνια για 2 ημέρες: Δείτε βίντεο από τη δραματική διάσωσή του
Το ερμητικό νερό έσπασε το σχοινί του 46χρονου με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε σπηλιά πίσω από τον καταρράκτη - «Πρόκειται για εκπληκτική ιστορία επιβίωσης»
Καταρράκτης
Στις 20:00 η συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι - Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων στον Λευκό Οίκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντήσει κατ' ιδίαν τον Ζελένσκι και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνόδευσαν τον Ουκρανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Γιατί ο Πούτιν έχει «εμμονή» με το Ντονμπάς: Ο ρόλος της περιοχής στον τερματισμό του πολέμου και το όραμα του Ρώσου
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να ελέγξει το Ντονμπάς από το 2014 - Η περιοχή υπήρξε το πεδίο των πιο αιματηρών μαχών του πολέμου και αποτελεί το κύριο επίκεντρο της επίθεσης της Ρωσίας
Βλάντιμιρ Πούτιν 2
Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο πλευρό του Ζελένσκι: Οι ελπίδες, οι πιέσεις και τα διαπραγματευτικά «όπλα» στη συνάντηση με τον Τραμπ
Ο Ζελένσκι αναμένεται να δεχτεί πιέσεις από τον Τραμπ να αποδεχτεί τη συμφωνία που πρότεινε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Παρασκευή κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι 12