Κόσμος

Ταγιάνι: Στηρίξαμε την Ελλάδα, θα τα καταφέρει

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα στο τέλος θα τα καταφέρει εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στις Βρυξελλες. Παράλληλα ανέφερε πως "η ΕΕ μπορεί να συμβάλει θετικά για την ειρήνευση και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής".

Ο κ. Ταγιάνι σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι πολύ θετική η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό ή η ενίσχυση της δύναμης της Frontex στα σύνορα, αλλά πάνω από όλα χρειάζεται ειρήνη.

Να υπάρξει, όπως είπε, συμφωνία ειρήνευσης στη Συρία, να υπάρξει συμφωνία Ισραήλ-Παλαιστινίων. «Είμαστε υπέρ της λύσης δύο λαοί, δύο κράτη», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Σημείωσε ότι η ΕΕ έχει δείξει την αλληλεγγύη της και θα συνεχίσει να τη δείχνει σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που υποδέχονται μεγάλες προσφυγικές ροές και επισήμανε την ανάγκη η ΕΕ να υιοθετήσει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης στο μέλλον. Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι χρειάζεται να αυξηθεί ο όγκος των επενδύσεων -και κατα συνέπεια να ενισχυθεί η απασχόληση- στην Αφρική, αναφέροντας ότι αν δεν υπάρξει ένα “σχέδιο Μάρσαλ” για την περιοχή, αναμένεται μεγάλο κύμα μετανάστευσης, λόγω των συγκρούσεων, της φτώχειας και της κλιματικής αλλαγής.

Αισιοδοξία για την Ελλάδα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Ταγιάνι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος, λέγοντας: «στηρίξαμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις ευρωεκλογές επισήμανε την ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για ένα πιο φιλοευρωπαϊκό ευρωκοινοβούλιο και να ενισχυθούν τα δικαιώματα των πολιτών. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου υπογράμμισε ότι οι λαϊκιστές εκμεταλλεύονται τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι λένε οι επικεφαλής των λαϊκίστικων κομμάτων, αλλά το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί είναι γιατί τους ψηφίζουν οι πολίτες, είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας