Πολιτική

Φίλης: Πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος

- “Δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση” λέει ο Νίκος Φίλης για τον Πάνο Καμμένο - “Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή” λέει ο πρώην υπουργός και καλεί τον Πάνος Καμμένο να παραιτηθεί - Τι λέει για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

“Όταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση” δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και στη διαφωνία του υπουργού Άμυνας με τη συμφωνία για Βόρεια Μακεδονία.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Νίκος Φίλης είπε πως “η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας”.

Κάπως έτσι ο πρώην υπουργός λέει ότι η προσπάθεια για λύση είχε την στήριξη του Πάνου Καμμένου, καθώς είχε ψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τώρα λέει πως δεν θα ψηφίσει συμφωνία που περιλαμβάνει όνομα με τον όρο Μακεδονία.

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: ¨Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα”. Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι “δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Φίλης έβαλε ωστόσο στο στόχαστρό του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως διολισθαίνει στον εθνικισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “αν καταθέσει πρόταση μομφής θα είναι σαν μομφή εναντίον του πατέρα του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβλήματα με το καλημέρα στη Βουλή στη συζήτηση για την Προανακριτική - Το χρονόμετρο, οι ενστάσεις και οι εντάσεις
Ένταση από τα... αποδυτήρια με την υποβολή ενστάσεων επί της διαδικασίας για τη σύσταση Προανακριτικής με καταγγελίες και προαναγγελίες αποχωρήσεων
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Live η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής - Οι 14 κάλπες και η μυστική ψηφοφορία
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει με ενστάσεις επί της διαδικασίας με αιχμή τον τρόπο, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Διάσκεψη των Προέδρων, να διεξαχθεί η ψηφοφορία ανά πρόταση
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
«Καζάνι που βράζει» η Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής: Σήμερα η ψηφοφορία για παραπομπή Καραμανλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Η ψηφοφορία για τους βουλευτές της ΝΔ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η «γαλάζια» πρόταση να μη λάβει τις 154 θετικές ψήφους
Βουλή 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μειώσαμε την ανεργία στο 8% και δημιουργήσαμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία έξι χρόνια
Ο Πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό και την αγορά εργασίας»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας στο κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»
4