Πολιτική

FAZ: «Διπλωματικό αριστούργημα» η συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ

Ως «διπλωματικό αριστούργημα» περιγράφει τη συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας FAZ στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, Μίκαελ Μάρτενς, στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα δε, για τις πολιτικές ανακατατάξεις που η συμφωνία προκαλεί στην πολιτική σκηνή και των δύο χωρών, ο Γερμανός δημοσιογράφος παίρνει θέση: «Καλύτερα, να διαλυθεί ένα κόμμα από το να διαλυθεί μια περιοχή».

Επιπλέον, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο χαρακτηρίζει τους κ.κ. Ζάεφ, Τσίπρα, Ντιμιτρόφ και Κοτζιά ως «πραγματικούς πολιτικούς ηγέτες», με την πρόσθετη επισήμανση ότι «διέβησαν από κοινού αυτό το θαρραλέο μονοπάτι».

Επανέρχεται, φυσικά, και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την ΝΔ και ο δημοσιογράφος λέει ότι είναι «αυτονόητο, εάν ο πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θελήσει να τηρηθεί μια συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης. Έτσι λειτουργεί η υπεύθυνη πολιτική». Αναφέρεται πάντως και στο «δίλημμα Μητσοτάκη», που δεν είναι άλλο από το να απελευθερώσει το κόμμα του, την ΝΔ, από το παρελθόν, χωρίς να συνασπιστεί με δυνάμεις ταυτισμένες με αυτό το παρελθόν.

Κλείνοντας, ο Μ. Μάρτενς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανατρέπει το γνωστό σχήμα από παλιά, λέγοντας: «η Ευρώπη είναι η πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων». Υπό την έννοια ότι, «σε πολλές χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, τα αυταρχικού τύπου κόμματα, τα εθνικιστικά κόμματα και οι ηγέτες τους βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Και αυτό εμπνέει πολλούς ηγέτες στα Δυτικά Βαλκάνια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάξιμος Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου αρχιεπισκόπου Σινά: Νέα ελπιδοφόρα εποχή για την ιστορική μονή της Αγίας Αικατερίνης
«Προσδοκούμε, με τη χάρη του Θεού, οι πληγές που άνοιξαν στο πρόσφατο παρελθόν να ιαθούν σύντομα, και η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο Όρος να συνεχίσει να ακτινοβολεί»
Ο γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, κ. Συμεών / πηγή φωτογραφίας Βουλή των Ελλήνων
Γιώργος Μυλωνάκης: «Είναι αθλιότητες, η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες», η απάντησή του σε δημοσίευμα εφημερίδας
«Μέσα σε ένα μήνα έχω την τιμή να ασχολείται μαζί μου τουλάχιστον σε τρία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του και δεκάδες άρθρα των ιστοσελίδων του», ανέφερε
Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Αυστηρή απάντηση Γεραπετρίτη σε Φιντάν για πρόγραμμα SAFE: Όποιος ενοχλείται οφείλει να το αποδεχθεί - Υποδείξεις και μομφές δεν είναι αποδεκτές
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα SAFE λέγοντας πως «οι αποφάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια της Ευρώπης δεν πρέπει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα μόνο μιας χώρας, αλλά να προάγουν τη συνολική ασφάλεια»
Ο Χακάν Φιντάν και ο Γιώργος Γεραπετρίτης 8
Ζωή Κωνσταντοπούλου για την αποχώρηση on air σε χρόνο – ρεκόρ: Θέλησαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο
«Η δημοσιογραφία και η ενημέρωση έχουν να κάνουν και με το τι ρωτάς και με το τι δεν ρωτάς και με το τι θάβεις κάτω από ανύπαρκτα θέματα», λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποχωρεί από την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ
36