Κόσμος

Μακελειό σε σχολείο στην Σανγκάη – 29χρονος έσφαξε δυο μαθητές [pics]

Ήταν άνεργος και οργισμένος με την κοινωνία. Και αποφάσισε ότι του φταίνε μικρά παιδιά. Ο 29χρονος, οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε μαθητές στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου στην περιοχή Σούχουϊ στην κεντρική Σανγκάη, σκοτώνοντας δύο παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 29χρονος επιτέθηκε σε τρία αγόρια και μια μητέρα με ένα μαχαίρι για λαχανικά γύρω στις 11:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η αστυνομία της Σούχουϊ στον επίσημο λογαριασμό της στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά τα δύο παιδιά υπέκυψαν στα τραύματά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν απειλείται η ζωή του τρίτου αγοριού και της μητέρας στην οποία επιτέθηκε επίσης ο 29χρονος.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο Weibo δείχνει κάποιους να δένουν τον επιτιθέμενο με σκοινιά πάνω σε ένα πεζοδρόμιο.

sanghai sangkai sangkai

Τα βίαια εγκλήματα σπανίζουν στην Κίνα σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις στις οποίες η ασφάλεια είναι μεγάλη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί κάποιες επιθέσεις με μαχαίρι ή τσεκούρι, πολλές με στόχο παιδιά.

Τον Απρίλιο ένας 28χρονος που μισούσε τα παιδιά μετά τον σχολικό εκφοβισμό που είχε υποστεί ο ίδιος όταν πήγαινε σχολείο, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επτά μαθητές γυμνασίου στην Κίνα, οι οποίοι επέστρεφαν στα σπίτια τους από το σχολείο στη βορειοδυτική επαρχία Σαανσί.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους αποδίδονται συχνά σε ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή προσωπικά πάθη. Τα μαχαίρια είναι το όπλο που χρησιμοποιείται συνήθως επειδή οι έλεγχοι για τα όπλα είναι εξαιρετικά αυστηροί στην Κίνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο