Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Νερά θανάτου! Τους ρούφηξαν υπόγεια ρεύματα στον Νιαγάρα – Οι τελευταίες στιγμές

Νερά θανάτου! Τους ρούφηξαν υπόγεια ρεύματα στον Νιαγάρα – Οι τελευταίες στιγμές

Βουτιά θανάτου στους καταρράκτες του Νιαγάρα για τον 29χρονο Mario Guthrie και τον 46χρονο Scott Vader. Οι τελευταίες τους στιγμές πριν χαθούν στα νερά.

Οι δύο άντρες πνίγηκαν σε λίγες στιγμές στον ποταμό Νιαγάρα. Ο Mario Guthrie μπήκε στα νερά στο επικίνδυνο Broderick Park στο Buffalo με την πρόθεση να μαζέψει ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου.

Όταν άρχισε να δυσκολεύεται να βγει έτρεξε να τον βοηθήσει ο Scott Vader. Δεν βγήκε κανείς τους ζωντανός. Ο Vader πνίγηκε μαζί με τον Mario Guthrie που προσπάθησε να σώσει.

Οι σοκαρισμένοι μάρτυρες προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους δύο άντρες. Κρατούσαν ένα ξύλο για να προσπαθήσουν να τους τραβήξουν έξω. Δεν έφτανε όμως μέχρι το σημείο που βρισκόταν το άτυχο δίδυμο.

Ρεύματα θανάτου στον Νιαγάρα

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Buffalo είπε ότι ακόμα και πεπειραμένοι κολυμβητές δεν πρέπει να πηδούν στο νερό. Υπενθύμισε ότι πριν από ένα χρόνο είχε πνιγεί ο δύτης της αστυνομίας Craig Lehner στη διάρκεια άσκησης.

“Υπάρχουν διαφορετικά ρεύματα που θα σας τραβήξουν προς τον τοίχο και στη συνέχεια θα σας ρουφήξουν στο ποτάμι και θα σας τραβήξουν προς τα κάτω. Δεν είναι ασφαλές σε καμία περίσταση”.

Η Cristina Williams που έγινε μάρτυρας του τραγικού περιστατικού δήλωσε ότι ο Vader προετοιμαζόταν να βουτήξει στο νερό για να πιάσει το ξύλο και να φτιάξει έπιπλα. Τότε προσφέρθηκε να πάει μαζί του και ο Guthrie.

“Βούτηξε και ήταν εμφανές ότι δεν ήταν δυνατός κολυμβητής”. Ο Guthrie είχε ένα σκοινί δεμένο στον καρπό του, ενώ ο Vader κρατούσε την άκρη. Το έβγαλε όμως επειδή δεν ήταν αρκετά μακρύ για να φτάσει το ξύλο.

Ο Guthrie γρήγορα άρχισε να δίνει μάχη με τα νερά και αμέσως βούτηξε και ο Vader. “Ήταν μόνο μερικά δευτερόλεπτα προτού βυθιστούν και οι δύο σαν πέτρες. Δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Εννοώ ότι η μαμά μου φώναζε σε μένα να μην πέσω μέσα. Θα με βύθιζαν σαν πέτρα”.

Η ομάδα υποβρύχιων υπηρεσιών διάσωσης έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά αλλά ήταν πολύ αργά. Έψαχναν για πάνω από μία ώρα πριν τελικά βρουν τις σορούς των δύο αντρών.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις