Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν 15χρονο Παλαιστίνιο

Το αίμα αθώων ρέει στην Μέση Ανατολή. Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο 15 ετών τη νύκτα της Κυριακής προς Δευτέρα κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε αφού δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ.  Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.

«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών», επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν