Κόσμος

Η Χιλή είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που απαγορεύει τις πλαστικές σακούλες

Η Χιλή έγινε την Παρασκευή (03.08.2018) η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που απαγορεύει εντελώς τη χρήση πλαστικής σακούλας στα καταστήματα.

«Ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί σας: από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο νόμος», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα στη διάρκεια τελετής στο Σαντιάγο, προτού μοιράσει πάνινες τσάντες στους παρευρισκόμενους.

Η νομοθεσία της Χιλής απαγορεύει πλέον τη διανομή πλαστικών σακούλων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που χρησιμεύουν για τη συσκευασία τροφίμων «για λόγους υγιεινής ή (…) για να αποφευχθεί η αλλοίωσή τους», όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Βάσει του νέου νόμου οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν περιθώριο έξι μηνών και οι μικρές επιχειρήσεις δύο ετών για να καταργήσουν εντελώς τις πλαστικές σακούλες.

Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος θα επιβάλλεται στα καταστήματα πρόστιμο 370 δολαρίων ανά πλαστική σακούλα. Στο μεταξύ «τα καταστήματα μπορούν να δίνουν έως δύο πλαστικές σακούλες στους καταναλωτές ανά αγορά», διευκρινίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σπάνια ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Μπλόκο στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Σικάγο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για την προστασία των αστυνομικών που εφαρμόζουν την πολιτική των μαζικών απελάσεων των παράτυπων μεταναστών
Ντόναλντ Τραμπ