Κόσμος

Το “βιολί” της η Τουρκία- Συνελήφθη κι άλλος Γερμανός πολίτης

Ακόμη έναν Γερμανό πολίτη συνέλαβαν οι Τουρκικές αρχές, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά πηγή του Γερμανικού υπ. Εξωτερικών. Ο συλληφθείς κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», μια... συνήθης δηλαδή κατηγορία για όσους συλλαμβάνονται στην Τουρκία.

Η σύλληψη αυτή έγινε, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας προέτρεψε την Άγκυρα, τη Δευτέρα, να κάνει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε την υπόθεση. Η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παράσχει προξενική βοήθεια» ανέφερε η πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε χθες ότι 7 Γερμανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με πολιτικά κριτήρια.

Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον 46χρονο Ιλχάμι Α. την Τρίτη το πρωί, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του στη γενέτειρά του, το Σαριμπασάκ, στην ανατολική Τουρκία.

Δικαστής στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Έλαζιγ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιλχάμι Α., που έχει κουρδική καταγωγή και εργάζεται ως οδηγός ταξί στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το ARD. Ζει στη Γερμανία από το 1992, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο δικηγόρος του Ερτζάν Γιλντιρίμ είπε στο ARD ότι ο πελάτης του κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», διότι άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
Axios: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις του Ιράν, τα σενάρια ενός συμβιβασμού Ουάσινγκτον - Τεχεράνης και οι χώρες που θεωρούνται ως επικρατέστερες για να αναλάβουν τη διαμεσολάβηση
Ντόναλντ Τραμπ
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF