Πολιτική

Κατρούγκαλος: Επωφελής η συμφωνία για το μεταναστευτικό – Θα φύγουν περισσότεροι από όσοι θα έρθουν

Για μια επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία για το μεταναστευτικό έκανε λόγο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας πως τα άτομα που θα φύγουν θα είναι περισσότερα από αυτά που θα έρθουν.

Μιλώντας στον ρ/σ “Στο Κόκκινο”, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την συμφωνία που επετεύχθη με την Γερμανία, και η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων πως η Γερμανία δεσμεύεται να ολοκληρώσει, μέχρι το τέλος του έτους, τις οικογενειακές επανενώσεις τις οποίες έχει κάνει ήδη αποδεκτές εντός του πλαισίου του Κανονισμού Δουβλίνου.

Την ίδια ώρα ωστόσο προβλέπει ότι η Γερμανία θα μπορεί να επιστρέψει εφεξής στην Ελλάδα, κάθε ενήλικο υπήκοο τρίτης χώρας, ο οποίος θα εντοπίζεται σε έλεγχο στα γερμανο-αυστριακά σύνορα, εφόσον αυτός έχει αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Παραδέχτηκε ωστόσο πως αριθμός όσων αιτούνται επανένωση δεν παρουσιάζει μεταβολές, ενώ ο αριθμός αιτούντων άσυλο μπορεί να αυξηθεί.

Μ’ ένα σμπάρο… δυο τρυγόνια

Πάντως υποστήριξε πως αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο την Ελλάδα όσο και… την ίδια την Μέρκελ, αφού θα ικανοποιηθεί ο κυβερνητικός εταίρος της Χορστ Ζεχόφερ που κόντεψε να “τινάξει” την κυβέρνηση λόγω μεταναστευτικού.

Σημείωσε πως η υποχρέωση υποδοχής των επαναπροωθήσεων δεν είναι κάτι τωρινό, αλλά είναι έτσι κι αλλιώς υποχρέωση της Ελλάδας από τη συμφωνία του Δουβλίνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε τεντωμένο σχοινί η σχέση αγροτών – κυβέρνησης: Οι νέες πληρωμές, οι βουλευτές επαρχίας και το τελεσίγραφο για ανοιχτούς δρόμους
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι περισσότεροι ακόμα κι από πέρυσι. Κατανέμονται, όμως, σε δύο δόσεις και στη δεύτερη δόση θα γίνει το "ταμείο", η εξόφληση»
Μπλόκο αγροτών
Τα «μαζεύει» ο Πέτρος Παππάς μετά την αποθέωση στον Άδωνι Γεωργιάδη – «Μήνυμα» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από τη Χαριλάου Τρικούπη
Αρχικά, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη ως τον «πιο εργατικό υπουργό», στο πλαίσιο της συζήτησης που διοργάνωσε το Debate House για την κατάσταση στο ΕΣΥ
Πέτρος Παππάς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της δημόσιας ζωής με ανθρώπους που διαθέτουν εμπειρία και από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και αίσθηση δημόσιας προσφοράς
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως δεδομένη καριέρα» – Πώς περιγράφει ο ίδιος την πορεία του 71