Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση στο Παρίσι – Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Επίθεση στο Παρίσι – Ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος

Όπου επίθεση και το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη. Και μάλλον έχει διαπράξει μεγάλη γκάφα αφού ο δράστης της επίθεσης σκότωσε μέλη της οικογένειάς του.

Ο απολογισμός είναι δυο νεκροί (τρείς με τον δράστη) και ένας τραυματίας από την επίθεση στο προάστιο Τραπ στο Παρίσι, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές. Ο επιτιθέμενος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία. Και το Ισλαμικό Κράτος δεν φαίνεται να “κολλάει” πουθενά αφού οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν στην επίθεση είναι η μητέρα και η αδελφή του επιτιθέμενου. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση.

Παρόλα αυτά η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο επιτιθέμενος φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ωστόσο η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή.

Υπουργός Εσωτερικών: Ο δράστης ήταν διαταραγμένος

Ο άνδρας που σκότωσε τη μητέρα του και την αδελφή του σήμερα στην Τραπ είχε «σημαντικά» ψυχιατρικά προβλήματα και το προφίλ του ταιριάζει περισσότερο με εκείνο ενός «διαταραγμένου» παρά «κάποιου που είχε αναλάβει δέσμευση» έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

«Ήταν μάλλον μια πλευρά (…) ανισορροπίας παρά κάποιος που είχε αναλάβει δέσμευση και που μπορούσε για παράδειγμα να ανταποκριθεί στις εντολές και οδηγίες τρομοκρατικών οργανώσεων και ιδιαίτερα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ζεράρ Κολόμπ από την Τραπ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις