Κόσμος

“Έφυγε” ο σπουδαίος Λίντσεϊ Κεμπ

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.08.2018) άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Βρετανός χορογράφος, χορευτής και μίμος Λίντσεϊ Κεμπ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Ιταλία.

Ο Λίντσεϊ Κεμπ πέθανε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, σε ηλικία 80 ετών, στο Λιβόρνο της Τοσκάνης όπου ήταν εγκατεστημένος εδώ και χρόνια.

Ο Κεμπ γεννήθηκε τον Μάιο του 1938 στη Βρετανία και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1960, όταν παρουσίασε το θέαμα “Flowers” με τον πρώτο του χορευτικό θίασο.

kemp

“Έκανα την παραγωγή με 500 λίρες στερλίνες που κληρονόμησα από μια θεία μου” είχε αποκαλύψει ο ίδιος χρόνια αργότερα σύμφωνα με τη La Repubblica.

kemp kemp

Ο Λίντσεϊ Κεμπ έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό όταν συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Μπόουι στο θέαμα Ziggy Stardust, το 1972.

“Όταν πεθαίνει ένας καλλιτέχνης σαν τον Λίντσεϊ Κεμπ, χάνεται ένα μνημείο συναισθημάτων, ένας θαρραλέος και επαναστάτης δημιουργός”, έγραψε στο Twitter ο Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Αλεσάντρο Γκάσμαν.

https://twitter.com/GassmanGassmann/status/1033260037685137408

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία
Παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Σλοβακίας μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων του με τον Επστάιν
«Όχι επειδή έκανα κάτι παράνομο ή ανήθικο, αλλά για να μην επιβαρυνθεί πολιτικά για κάτι που δεν σχετίζεται με τις αποφάσεις του», ανέφερε ο Λάιτσακ για την παραίτησή του
Μίροσλαβ Λάιτσακ
Πάνω από 32 νεκροί στη Γάζα μετά από ισραηλινό χτύπημα που βάζει σε κίνδυνο την εκεχειρία
Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι οι ενέργειές του έγιναν ως αντίποινα για ένα περιστατικό κατά το οποίο οκτώ Παλαιστίνιοι αντάρτες βγήκαν από μια σήραγγα στη Ράφα, στη νότια Γάζα
Λωρίδα της Γάζας