Πολιτική

Την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε την Κυριακή (02.09.2018) ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου.

Η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης έγινε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης “σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα”.

Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Ανθρώπινες φυλακές ο στόχος

Κατά την παραμονή του στο χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους – γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων.

“Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας” αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8