Κόσμος

Το Ισραήλ έκλεισε το μοναδικό συνοριακό πέρασμα στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας-- το μοναδικό στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα-- έπειτα από τα επεισόδια που ξέσπασαν εκεί, μόλις δέκα ημέρες μετά το άνοιγμά του εκ νέου.

“Χθες, ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην περιοχή του περάσματος του Ερέζ, στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ταραξίες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

“Κατά συνέπεια, αποφασίστηκε να κλείσει το πέρασμα του Ερέζ μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσαν οι ταραξίες”.

Οι Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονταν κατά της ανακοίνωσης την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον να διακόψει κάθε χρηματοδότηση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), η οποία βοηθάει περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες που έχουν ανάγκη.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν στα επεισόδια προκάλεσαν ζημιές με πέτρες στις υποδομές του περάσματος από την πλευρά της Γάζας. Πρόσθεσε ακόμη ότι το πέρασμα θα παραμείνει ανοιχτό για “μεμονωμένες εγκεκριμένες ανθρωπιστικές περιπτώσεις”.

Ανοιχτό το μοναδικό πέρασμα αγαθών που συνδέει Ισραήλ με Γάζα

Το Ισραήλ άνοιξε εκ νέου το πέρασμα του Ερέζ στις 27 Αυγούστου έπειτα από 11 ημέρες εξαιτίας προηγούμενων επεισοδίων.

Το μοναδικό πέρασμα αγαθών που συνδέει το Ισραήλ με τη Γάζα, το Κερέμ Σαλόμ, παραμένει ανοιχτό.

Έχουν προηγηθεί πολλοί μήνες έντασης κατά μήκος των συνόρων και αντιπαραθέσεις με τον στρατό, αλλά οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σχετικώς ήρεμες.

Αξιωματούχοι από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη επιδίδονται σε έμμεσες διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μακροχρόνιας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ισλαμιστές ηγέτες στη Γάζα, την Χαμάς, οι οποίοι από το 2008 έχουν εμπλακεί σε τρεις πολέμους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο του Κονκλάβιου που εξέλεξε τον Πάπα Λέοντα - Το φαβορί που εγκατέλειψε και ο «εμφύλιος» που ευνόησε τον νέο Ποντίφικα
«Ως άνθρωπος συνηθισμένος στην ομαδική εργασία, ο Ρόμπερτ Φράνσις Πρεβόστ φάνηκε σε πολλούς καρδινάλιους ως ο κατάλληλος για να κάνει τον παπισμό να εξελιχθεί σε μία πιο συλλογική μορφή»
Πάπας Λέων 1
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6