Κόσμος

Υπόθεση Σκριπάλ: “Απαράδεκτες οι βρετανικές κατηγορίες για εμπλοκή της ρωσικής ηγεσίας”

Η Μόσχα δεν έχει εμπλακεί στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ σε κανένα επίπεδο και θεωρεί απαράδεκτες τις κατηγορίες που προσάπτει το Λονδίνο σε Ρώσους αξιωματούχους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει και μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε επίσημα για μια ακόμη φορά, ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα στο Σάλσμπερι, η Ρωσία δεν εμπλέκεται κατά κανένα τρόπο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τα όσα προσάπτει το Λονδίνο στην Μόσχα. «Για μας είναι απαράδεκτες οι οποίες κατηγορίες προς την ρωσική ηγεσία» συνέχισε ο Πεσκόφ υπογραμμίζοντας ότι «ούτε η ανώτατη ηγεσία της Ρωσίας, ούτε η ηγεσία σε μια κατώτερη βαθμίδα και τα οποιαδήποτε δημόσια πρόσωπα (της χώρας) δεν είχαν και δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα του Σάλσμπερι, δεν τίθεται λόγος γι’ αυτό», κατέληξε ο Πεσκόφ.

[read4more]

Ο Πεσκόφ αναφερόμενος στους δύο υπόπτους για την απόπειρα δολοφονίας κατά των Σκριπάλ, τα ονόματα και τις φωτογραφίες των οποίων έδωσε χθες στην δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, είπε ότι η επαλήθευση των στοιχείων των δύο υπόπτων εκ μέρους της ρωσικής πλευράς μπορεί να γίνει, μόνο στην περίπτωση που το Λονδίνο υποβάλει επίσημα ένα τέτοιο αίτημα. Πρόκειται για συνήθη διεθνή πρακτική, είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε ότι «η ρωσική πλευρά ευθύς εξαρχής πρότεινε την συνεργασία στην διερεύνηση της υπόθεσης», αλλά η «βρετανική πλευρά αρνήθηκε τη συνεργασία».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι η θέση του Λονδίνου συνίσταται στο ότι θεωρεί πως η συνεργασία με την Μόσχα «δεν έχει νόημα» και πρόσθεσε: «Αυτή ασφαλώς είναι η κύρια φράση. Αν όμως θεωρούν ότι δεν έχει νόημα, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να εκφράσουμε τη λύπη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη
Συγκλονίζει η οικογένεια του ήρωα της επίθεσης στο Σίδνεϊ: «Η Συρία είναι περήφανη γι’ αυτόν – Από μικρός ήταν γενναίος»
«Ενήργησε ενστικτωδώς, χωρίς να σκεφτεί ποιοι ήταν οι άνθρωποι που σκοτώνονταν - χωρίς να γνωρίζει τη θρησκεία τους» είπε με περηφάνεια ο θείος του
Ο θείος του ήρωα του Σίδνεϊ μπροστά από το πατρικό του σπίτι στην Ιντλίμπ της Συρίας