Πολιτική

Αυγενάκης: Η ΝΔ στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν

"Η ΝΔ θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και το επιχειρείν, με συγκεκριμένα φορολογικά κίνητρα και με αποδέσμευση πόρων από το πρόγραμμα γεωργικής ανάπτυξης που, δυστυχώς, λιμνάζουν εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας και ανικανότητας", δήλωσε από την Ημαθία ο γραμματέας της ΠΕ του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, που επισκέπτεται την περιοχή επικεφαλής κλιμακίου της ΝΔ, επισήμανε ότι “επιχειρήσεις και παραγωγοί παλεύουν καθημερινά κόντρα στη γραφειοκρατία, τις εξοντωτικές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές για να επιβιώσουν, χωρίς η κυβέρνηση να τους παρέχει το παραμικρό κίνητρο”.

“Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικά στον πρωτογενή τομέα ο οποίος και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα, αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι να γυρίσουν στη γη τους, να παράγουν, να αξιοποιήσουν τη γνώση τους, να ενσωματώσουν στην παραγωγή τους τη σύγχρονη τεχνολογία, για να μπορέσουν τα ελληνικά μας προϊόντα να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικά”, υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης. Είναι προβληματική και θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον. Με την συμφωνία αυτή οι μάσκες έπεσαν αναδεικνύοντας την ψευτιά της κυβέρνησης και τον εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης δηλητηριάζουν την κοινωνία και προσβάλλουν την εθνική συνείδηση. Η ΝΔ θα καταψηφίσει την συμφωνία και θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
46
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης