Κόσμος

Ιαπωνία: Στους 42 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τα 6,6 Ρίχτερ!

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε σήμερα την νήσο Χοκάιντο, που την Τετάρτη (05.09.2018) χτυπήθηκε σφοδρά από τον Εγκέλαδο και ανακοίνωσε το νεότερο τραγικό απολογισμό.

Ο Άμπε επισκέφθηκε την μεγάλη πόλη της νήσου, την Σαπόρο, στην Ιαπωνία, όπου η δόνηση των 6,6 βαθμών Ρίχτερ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο και πλήθος σπιτιών.

Επίσης μετέβη στην μικρή κοινότητα Ατσούμα, η οποία σχεδόν ισοπεδώθηκε από τον σεισμό και πολλά κτίρια  θάφτηκαν κάτω από τόννους εδάφους από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό.

Πληγωμένη από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου η Ιαπωνία

Μετά την μετάβασή του στη Χοκάιντο, ο Άμπε επέστρεψε στο Τόκιο για να προεδρεύσει σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο με θέμα τη διάθεση βοήθειας 549 εκατ. γεν (4,2 εκατ. ευρώ) στην πληγείσα περιοχή.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 42, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ωστόσο οι τοπικές αρχές επιμένουν έως σήμερα στον αριθμό των 39 νεκρών και του ενός αγνοουμένου.

Στην Ατσούμα, οι επιχειρήσεις διάσωσης πιθανών επιζώντων συνεχίζονται.

Αμέσως μετά τον σεισμό, που κατέστρεψε έναν θερμικό σταθμό, περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η παροχή ρεύματος έχει αποκατασταθεί σχεδόν στην πληρότητά της, όμως οι αρχές ακόμη και σήμερα καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την χρήση στο ελάχιστο, καθώς η διάθεσή του παραμένει ασταθής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1