Κόσμος

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφασίζει αν η Αγία Σοφία θα γίνει τζαμί!

- Η απόφαση αναμένεται την Πέμπτη (13.09.2018) - Η προσφυγή της τουρκικής Υπηρεσίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος το 2015 έγινε πριν από τρία χρόνια - Τουρκικά ΜΜΕ τονίζουν ότι η απόφαση θα είναι κρίσιμη για την Αγία Σοφία

Κρίσιμη απόφαση για την Αγία Σοφία αναμένεται να λάβει την Πέμπτη (13.09.2018) το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας. Έπειτα από προσφυγή της τουρκικής Υπηρεσίας Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος, στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει αν η Αγία Σοφία θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί.

Η Υπηρεσία, η οποία είναι ιδιωτικός οργανισμός, είχε προσφύγει στην πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις, ώστε να ανοίξει η Αγία Σοφία ως τέμενος, αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Στη συνέχεια το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε το αίτημά της. Ακολούθησε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο το 2015, στην οποία αναφέρεται ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει αύριο έπειτα από τρία χρόνια μετά την προσφυγή και, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η απόφαση θα κρίνει το μέλλον της Αγίας Σοφίας.

ΠΗΓΗ: HALK TV

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS