Κόσμος

Νιγηρία: Σχεδόν 100 νεκροί από τη χολέρα σε διάστημα δύο εβδομάδων

Επιδημία χολέρας έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, μια περιοχή που σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«3.126 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις πολιτείες Γιόμπε και Μπόρνο», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών υποθέσεων του OΗΕ (Ocha) από την Αμπούζα, υπογραμμίζοντας ότι από την επιδημία υπάρχουν «97 νεκροί» και στις δύο πολιτείες.

Η επιδημία ξέσπασε πριν δύο εβδομάδες στη Μπόρνο, επίκεντρο της δράσης της Μπόκο Χαράμ όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε καταυλισμούς προσφύγων, και επεκτάθηκε στη γειτονική πολιτεία Γιόμπε, «όπου έχουν καταγραφεί 989 κρούσματα από τις 20 Σεπτεμβρίου».

Στις αρχές της εβδομάδας ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι από τη χολέρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι σε όλη την κοιλάδα της λίμνης Τσαντ (που βρέχει τη Νιγηρία, το Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα) και ότι 27.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την ασθένεια τις τελευταίες εβδομάδες.

Η εποχή των βροχών ευνοεί την εξάπλωση της επιδημίας, η οποία επανεμφανίζεται κάθε χρόνο περίπου την ίδια περίοδο στους καταυλισμούς των εκτοπισμένων όπου οι συνθήκες υγιεινής έχουν επιδεινωθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν
Ο Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν να συμφωνήσει σε εκεχειρία από αύριο Δευτέρα - «Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν βάσει της κατάστασης στο πεδίο» λέει το Κρεμλίνο
«Δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι σκοτωμοί ούτε για μία ημέρα. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επιβεβαιώσει την εκεχειρία, πλήρη, με διάρκεια και αξιόπιστη, ξεκινώντας από αύριο 12 Μαΐου» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι 4