Κόσμος

ΗΠΑ: «Πράσινο» φως στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ταϊβάν

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στην Ταϊβάν ανταλλακτικών για μαχητικά αεροσκάφη F-16 και για άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας ανέφερε ότι η έγκριση της πώλησης αφορά ανταλλακτικά για «F-16, C-130, F-5, εγχώρια μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπορικά συστήματα και υποσυστήµατα και άλλα στοιχεία υλικοτεχνικής υποδομής και προγραμμάτων στήριξης».

«Αυτή η προτεινόμενη πώληση θα συμβάλει στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας του παραλήπτη, που ήταν και συνεχίζει να είναι μια σημαντική δύναμη για την πολιτική σταθερότητα, την στρατιωτική ισορροπία και για την οικονομική πρόοδο στην περιοχή», υπογραμμίζεται.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Μέση Ανατολή συνεχίζει να φλέγεται: Ντόναλντ Τραμπ και Χεζμπολάχ υπόσχονται πόλεμο «μακράς διαρκείας»
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν πλήξει περισσότερους από 15.000 στόχους από την έναρξη του πολέμου, ενώ οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερα πλοία και 5.000 πεζοναύτες στη Μέση Ανατολή
Σύννεφα καπνού υψώνονται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, έπειτα από την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, εν μέσω της αμερικανο-ισραηλινής αντιπαράθεσης με το Ιράν
Η πρώην Μις Καλιφόρνια επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ για τη στήριξη στο Ισραήλ: «Δεν σε αναγνωρίζω πια, θα προσεύχομαι για σένα»
Στην επιστολή της υποστήριξε ακόμη ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «στέλνονται στη Μέση Ανατολή για να θυσιαστούν», ενώ τόνισε ότι αισθάνεται υποχρεωμένη να μιλήσει για τον πόλεμο στη Γάζα
Ντόναλντ Τραμπ και Κάρι Πρίτζιν Μπόλερ