Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αριστείδης Φωκάς – Αναβρασμός στην Ένωση Κεντρώων

- Ανεξαρτητοποιήθηκε, όπως είχε είχε προαναγγείλει ο βουλευτής Αριστείδης Φωκάς - Από σήμερα η Ένωση Κεντρώων μένει με πέντε βουλευτές - Οργή Λεβέντη για τις παραιτήσεις, κάνει λόγο για σχέδιο αποστασίας

Παρελθόν από σήμερα για την Ένωση Κεντρώων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε.

Όπως έγινε γνωστό έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ανακοινώνει ότι από σήμερα δεν ανήκει στην Κ. Ο. της Ένωσης Κεντρώων και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

[read4more]

Με την αποχώρηση του Αριστείδη Φωκά μένουν πέντε βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων η οποία πλέον οριακά σχηματίζει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εάν και ο Γιάννης Σαρίδης μετά τη διένεξη που είχε με τον Δημήτρη Καβαδέλλα οδηγηθεί σε ανεξαρτητοποίηση τότε βάσει του Κανονισμού της Βουλής η Ένωση Κεντρώων χάνει τον χαρακτήρα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο Βασίλης Λεβέντης τα “προνόμια του προέδρου κόμματος.

FOKAS

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για σχέδιο αποστασίας κατά του κόμματος.

Τι λέει ο Α. Φωκάς

Ο κ. Φωκάς δηλώνει πως θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού.

«Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων», αναφέρει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει την αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας σε Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο
«Ήρθε η ώρα για ένα άλμα που θα μετατρέψει την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Γκάζι σε μια νέα δημοκρατική παράταξη, αντάξια των ευρωπαϊκών προτύπων» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης
8
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας, διαβρώνει την εμπιστοσύνη σε πολλές κοινωνίες»
«Η ισορροπία στη διακυβέρνηση λείπει από πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα σε σημαντικές παραμέτρους» λέει ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Ανδρουλάκης στο TikTok: «Με το GenRent έχουμε ολοκληρωμένη απάντηση στο ζήτημα στέγασης»
Το GenRent αποσκοπεί σε περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάργηση της golden visa, πλαφόν στην αύξηση ενοικίων, θέσπιση ανώτατων μισθωμάτων για ακίνητα που δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές
Νίκος Ανδρουλάκης