Κόσμος

Πανάκριβη η Μόσχα αν είστε… στελέχη εταιρειών

Η Μόσχα βρέθηκε στην 19η θέση των πόλεων του κόσμου που έχουν το μεγαλύτερο κόστος ενοικίου, κατοικίας και γραφείων, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας Savills.

Η εταιρεία αυτή δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Σύμφωνα με τον δείκτη κόστους κατοικία και χώρου εργασίας Savills Live/Work Index, η Μόσχα βρίσκεται στη 19 θέση.

Που σημαίνει ότι για μια εταιρεία το κόστος εγκατάστασης ενός στελέχους της στη ρωσική πρωτεύουσα ανέρχεται στα 44.000 δολάρια ετησίως. Το κόστος αυτό αυξήθηκε μέσα σ ένα χρόνο κατά 1,9%.

Ποιοι… κερδίζουν την Μόσχα στην ακρίβεια

Στις τρεις πρώτες θέσεις, όσον αφορά στο κόστος εγκατάστασης βρίσκονται το Χονγκ Κονγκ , η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο όπου το κόστος εγκατάστασης είναι 112.400, 108.000 και 96.000 δολάρια αντίστοιχα.

Οι ειδικοί της εταιρείας Savills για να διαμορφώσουν την κατάταξη των πόλεων με βάση το κόστος εγκατάστασης, επέλεξαν μια ομάδα υψηλά αμειβόμενων διευθυντικών στελεχών εταιρειών αποτελούμενη από επτά άτομα και μια παρόμοια ομάδα σε κάθε πόλη που ερεύνησαν από άποψη κόστους εγκατάστασης. Για να προσδιορίσου τον δείκτη κόστους εγκατάστασης (μίσθωση κατοικίας και γραφείων) αναλύθηκαν τα μεγέθη των εξόδων δύο ομάδων, η μία εκ των οποίων διαμένει σε ελιτίστικη περιοχή και η άλλη σε λιγότερο ελιτίστικη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτή είναι η σταρ του TikTok που εκτελέστηκε δημοσίως από την Αλ Κάιντα στο Μαλί μπροστά στην οικογένειά της
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ, με 90.000 ακολούθους στο TikTok, οδηγήθηκε στην κεντρική πλατεία και εκτελέστηκε με μια σφαίρα, στις 7 Νοεμβρίου. Την κατηγορούσαν για συνεργασία με τον στρατό
Η 22χρονη Μαριάμ Σισέ
Η Ντέμπορα Τέρνες απάντησε στον Τραμπ: Το BBC δεν είναι μεροληπτικό, είναι η πιο αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης στον κόσμο
Η Ντέμπορα Τέρνες, η διευθύνουσα σύμβουλος ειδήσεων του βρετανικού δικτύου που παραιτήθηκε για το μοντάζ στην ομιλία Τραμπ, υπερασπίστηκε το BBC και τους ανθρώπους του
Η CEO ειδήσεων Ντέμπορα Τέρνες
«Σεισμός» στο BBC μετά τις παραιτήσεις του γενικού διευθυντή και της CEO ειδήσεων για μοντάζ στον Τραμπ – Ο πολιτικός αντίκτυπος και τι ακολουθεί
Το BBC κατηγορείται για επιλεκτικό μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ ώστε να φαίνεται ότι ενθάρρυνε την επίθεση στο Καπιτώλιο - Αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη
Logo του BBC
12
Ο αλ Σάρα συναντά σήμερα τον Ντόναλντ Τραμπ: Από την Αλ Κάιντα στον Λευκό Οίκο
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι το πρώην μέλος της αλ Κάιντα δεν θεωρείται πλέον «ειδικά χαρακτηρισμένος παγκόσμιος τρομοκράτης»
Ο Αλ Σάρα με τον Τραμπ υπό το βλέμμα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν