Κόσμος

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 200 drones στη διάρκεια της νύχτας

H Μόσχα δηλώνει πως κατέρριψε γύρω στα 30 ουκρανικά drones
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία εξαπέλυσε πάνω από «200 drones στη διάρκεια της περασμένης νύχτας εναντίον της Ουκρανίας μετά την εκπνοή της ισχύος κατάπαυσης του πυρός τριών ημερών», δήλωσε σήμερα Τρίτη (12.05.2026) ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Στη διάρκεια της νύχτας, πάνω από 200 drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Ουκρανίας», σημείωσε σε μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι «επέλεξε να τερματίσει την εν μέρει σιγή (των όπλων), η οποία είχε διαρκέσει κάποιες μέρες».

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με Ουκρανό τοπικό αξιωματούχο, από ρωσικά πλήγματα που εξαπολύθηκαν την ώρα που εξέπνεε μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός, την παραβίαση της οποίας από το άλλο μέρος κατήγγειλαν και οι δύο πλευρές των εμπολέμων.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, τέσσερις τραυματίστηκαν. Ο εχθρός επιτέθηκε πάνω από 20 φορές σε πέντε περιοχές της περιφέρειας με drones, πυροβολικό και αεροπορικούς βομβαρδισμούς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντνιπροπετρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, Ολεξάντρ Γκάνζα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σπίτια, ένα κτίριο εννέα ορόφων και οχήματα υπέστησαν ζημιές.

Στο Κίεβο, για πρώτη φορά από τις 8 Μαΐου, οι αρχές εξέδωσαν νωρίς σήμερα (12.05.2026) το πρωί αεροπορικό συναγερμό λόγω απειλής από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Συντρίμμια από μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έπεσαν σε κτίριο 16 ορόφων στην περιοχή Ομπολόνσκι, προκαλώντας πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο σε ανάρτησή του επίσης στο Telegram.

Explosions over the city as Ukrainian servicemen hit a Russian drone during a Russian drone strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine May 12, 2026. REUTERS/Gleb Garanich
Ουκρανοί στρατιώτες χτύπησαν ένα ρωσικό drone κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής, στο Κίεβο της Ουκρανίας / REUTERS/Gleb Garanich

H Μόσχα δηλώνει πως κατέρριψε γύρω στα 30 ουκρανικά drones

Από την πλευρά της η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε γύρω στα 30 ουκρανικά drones μετά την εκπνοή της ισχύος της κατάπαυσης του πυρός που είχε ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή (08.05.2026).

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι κατέρριψε 27 ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 07:00 σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), «27 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναχαιτίσθηκαν και καταστράφηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» πάνω από τις ρωσικές περιφέρειες του Μπέλγκοροντ, του Βορονέζ και του Ροστόφ, στο νότιο τμήμα της Ρωσίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός από το Σάββατο ως τη Δευτέρα που είχε ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ενδέχεται να εμφανιστούν και άλλα κρούσματα χανταϊού τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο ΠΟΥ
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι βρισκόμαστε στην έναρξη μιας μεγαλύτερης επιδημίας, αλλά φυσικά η κατάσταση μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους
Επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάζεται σε αεροπλάνο
Ο πόλεμος στο Ιράν «σβήνει τα χρώματα» από τα σνακς – Ασπρόμαυρες συσκευασίες λόγω έλλειψης μελανιού
Η γνωστή εταιρεία σνακ Calbee ανακοίνωσε ότι θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα καταστήματα νέες συσκευασίες για 14 προϊόντα της, μεταξύ των οποίων πατατάκια και κράκερ γαρίδας
Πατατάκια στα σούπερ μάρκετ της Ιαπωνίας
Πολιτικός σεισμός στη Βρετανία: Έξι πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και 80 βουλευτές ζητούν από τον Στάρμερ να παραιτηθεί
Την είδηση μεταδίδει η Telegraph επικαλούμενη πηγές από το υπουργικό συμβούλιο - Παραιτήθηκε η υπουργός Αποκέντρωσης, Θρησκευμάτων και Κοινοτήτων, Μιάτα Φανμπουλέ
Ο Κιρ Στάρμερ 5
CNΝ για Ursa Major: Το ρωσικό πλοίο, που βυθίστηκε ανοιχτά της Ισπανίας, ίσως μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βόρεια Κορέα
Tο ρωσικό φορτηγό πλοίο, εικάζεται ότι μετέφερε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες για υποβρύχια, βυθίστηκε έπειτα από μια σειρά εκρήξεων κάτω από ανεξήγητες συνθήκες περίπου 60 μίλια ανοικτά των ισπανικών ακτών.
Το πλοίο Ursa Major