Πολιτική

Ρουκέτες κατά του Πάνου Καμμένου από τον Νίκο Φίλη για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Απασφάλισε ο Νίκος Φίλης! Με δηλώσεις του στην πολιτική ιστοσελίδα newpost.gr και στο κανάλι της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον Πάνο Καμμένο.

Για την ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης είπε στο newpost.gr ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”.

Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Τερζή για τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης είπε:

-Προσωπικά καλές. Όταν τον βλέπω στη λειτουργία των οργάνων.

-Πολιτικά;

-Πιστεύω ότι και σήμερα ο Τσίπρας αποτελεί στοιχείο προστιθέμενης πολιτικής αξίας στη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς να κυβερνήσει αυτήν την χώρα.

Φίλης κατά και Πάνου Καμμένου

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε Νίκος Φίλης και για τον Πάνο Καμμένο με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια τον δικαίωσε.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής ο Ν. Φίλης χαρακτήρισε τον Π. Καμμένο “ακραίο”:

“Στο θέμα αυτό είναι ακραίος και ο κ. Καμμένος…  Δεν δικαιώνεται κανείς, και το μείζον θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η σταθερότητα στην περιοχή” ανέφερε ο πρώην υπουργός χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φίλης διαφώνησε με τον κ. Καμμένο επισημαίνοντας πως “δεν υπάρχει θέμα ακυρότητας της συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε κάποια άλλη πολιτική δύναμη στη γειτονική χώρα το βάζει αυτό το θέμα”.

“Αν δεν μπαίνει θέμα ακυρότητας από τα Σκόπια, είναι λογικό να μπαίνει από εμάς και κάποιους πολιτικούς παράγοντες;” διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός, διευκρινίζοντας πάντως ότι “δεν αναφέρομαι μόνο στον κ. Καμμένο, αλλά και στην αντιπολίτευση – άλλωστε οι απόψεις τους στο συγκεκριμένο θέμα ταυτίζονται.

Όπως σημείωσε, “να μη προτρέχουμε διότι τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα. Άλλωστε δεν υπάρχει απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών στο δημοψήφισμα”.Nikos Filis Panos Kammenos

Φίλης στηρίζει Κοτζιά στο Σκοπιανό

Παράλληλα ο Νίκος Φίλης στήριξε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, παρατηρώντας ότι “έχει δίκιο: πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα αλλά και από απόσταση και να μην δίνουμε την εντύπωση ότι παρεμβαίνουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά τους. Να μην συνταγματολογούμε από την Ελλάδα για το Σύνταγμά τους”.

Όσον αφορά την πιθανότητα πτώσης της κυβέρνησης ο κ. Φίλης υπενθύμισε ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές. “Δεν πέφτει μια κυβέρνηση επειδή κάποιος το είπε στην τηλεόραση” σχολίασε αιχμηρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 1
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11