Κόσμος

Εισβολή στο σπίτι του Γκιουλέν ερευνά η αστυνομία στις ΗΠΑ

Άγνωστος εισέβαλε στο κτιριακό συγκρότημα στην Πενσυλβάνια που κατοικεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπού του.

Ο άγνωστος εισβολέας ήταν ένοπλος και έγινε αντιληπτός από τον φύλακα του σπιτιού του Γκιουλέν, ο οποίος έριξε προειδοποιητικές βολές εναντίον του. Ο οπλισμένος εισβολέας κατάφερε να ξεφύγει.

Η αστυνομία της Πενσυλβάνια το επιβεβαίωσε και ανέφερε ότι δυνάμεις της απάντησαν σε ένα “περιστατικό” στο κτιριακό συγκρότημα του Γκιουλέν και έπειτα αποχώρησαν, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WNEP.

Ο Γκιουλέν ζει μόνιμα στις ΗΠΑ και κατηγορείται από τον Ταγίπ Ερντογάν για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του το 2016. Ο Φετουλάχ Γκιουλέν πάντως το αρνείται κατηγορηματικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η σουηδική κυβέρνηση επιτρέπει την φυλάκιση ανηλίκων από την ηλικία των 13 ετών - «Ισχύει για φόνους, βιασμούς, οπλοκατοχή και βομβιστικές επιθέσεις»
Η Σουηδία δίνει μάχη εδώ και 10 χρόνια προκειμένου να σταματήσει η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, που οφείλεται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών
Αστυνομία της Σουηδίας
Η Τουρκία «θωρακίζει» τα Κατεχόμενα με συστήματα αεράμυνας του «Ατσάλινου Θόλου» - Αναχαιτίζουν drones έως και αεροσκάφη
Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας HISAR επίσης προστατεύει στρατιωτικές βάσεις, ραντάρ, λιμάνια, αεροδρόμια και τμήματα της ΑΟΖ που διεκδικεί το ψευδοκράτος
Πύραυλοι όπως ο Hisar που χρησιμοποιούνται για τον τουρκικό «Ατσάλινο Θόλο»