Κόσμος

ΗΠΑ: “Πράσινο φως” από τη Γερουσία για να τεθεί σε ψηφοφορία ο διορισμός του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η Γερουσία των ΗΠΑ, σε μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας, τάχθηκε υπέρ του τερματισμού της συζήτησης για τον διορισμό του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ανοίγει κατ’ αυτόν τον τρόπο ο δρόμος για τη διεξαγωγή της τελικής ψηφοφορίας, πιθανότατα το Σάββατο, για την έγκριση του διορισμού του.

Οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τη Γερουσία με οριακή πλειοψηρφία 51 ψήφων. Μία γερουσιαστής, η Λάιζα Μουρκόφσκι, καταψήφισε στην ψηφοφορία ενώ η συνάδελφός της Σούζαν Κόλινς, που φέρεται επίσης να διατηρεί επιφυλάξεις για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, ψήφισε “ναι”. Ωστόσο, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η Κόλινς σκοπεύει να ανακοινώσει στις 22.00 απόψε τι στάση θα τηρήσει στην αυριανή ψηφοφορία.

Θετική ψήφο έδωσαν επίσης ο μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός Τζεφ Φλέικ, ο οποίος προκάλεσε την έρευνα του FBI για τον Κάβανο την περασμένη εβδομάδα, καθώς και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο Τζο Μάντσιν.

Λίγα λεπτά μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με tweet του δήλωσε “πολύ περήφανος” για τη θετική ψήφο της Γερουσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εντολή Τραμπ σε ICE να σταματήσουν οι έφοδοι για μετανάστες σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια
Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα εξέδιδε σύντομα οδηγία για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστολής του στην μετανάστευση στην αγροτική και την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ