Πολιτική

Συνάντηση Βίτσα με πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας

Συνάντηση με τον Δημήτρη Βίτσα είχαν πρόσφυγες και μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, οι πρόσφυγες και τα μέλη της ΚΚΕΡΦΑ ζήτησαν από την υπουργό να μεταφερθούν οι πρόσφυγες που έφυγαν με τις οικογένειες τους από το καμπ της Μαλακάσας σε δομές φιλοξενίας και ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυσή του ζητήματος.

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πρόσφυγες που έφυγαν από το καμπ της Μαλακάσας σε πολύ καλό κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός άκουσε τα αιτήματά τους. Υπάρχει μέριμνα για την τακτοποίηση των οικογενειών των προσφύγων υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου τόνισε: «Οι πρόσφυγες ζήτησαν να μεταφερθούν σε σπίτια , γιατί πολλοί από αυτούς είναι πάνω από έναν χρόνο. Υπάρχουν ζητήματα για την ασφάλειά τους και πάνω από όλα είναι απομονωμένοι, δεν έχουν πρόσβαση εύκολη στα νοσοκομεία, υπάρχουν έγκυες γυναίκες και πολλά βρέφη. Το υπουργείο εξετάζει τη λύση του να πάνε σε διαμερίσματα ή σε ξενοδοχεία. Δύο οικογένειες θα πάνε στις Θερμοπύλες, ωστόσο είμαστε στη μέση των διαπραγματεύσεων».

Νωρίτερα, οι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα «Η Μαλακάσα είναι φυλακή, δεν γυρνάμε πίσω! Σπίτια, σχολεία μέσα στις πόλεις».

Σημειώνεται, ότι περίπου 30 οικογένειες προσφύγων αποχώρησαν από το κέντρο φιλοξενίας στη Μαλακάσα μετά τη δολοφονία ενός Σύρου πρόσφυγα, έπειτα από συμπλοκή μεταξύ προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ώρα αποκαλύψεων για τον Αλέξη Τσίπρα: Πρώην υπουργοί και τεχνοκράτες στο επιστημονικό συμβούλιο – Χουλιαράκης, Τζήμητρα, Λάλη και Γαβρόγλου ανάμεσά τους
Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κόμματος ομπρέλα για τα κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του
O Αλέξης Τσίπρας 25
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Η παρουσία της Αστυνομίας υπήρξε διακριτική την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα την ημέρα της παρέλασης, όπως και τις προηγούμενες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας και ο στόχος να μη δυναμιτιστεί το κλίμα επιτεύχθηκε
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας 64
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
42
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
21
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ