Κόσμος

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας!

Την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, αποφάσισε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του αμέσως μετά το τέλος της Ιεράς Συνόδου.

Αυτοκεφαλία παραχωρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ουκρανίας, όπως αποφασίστηκε μετά την τακτική Ιερά Σύνοδο σήμερα, Πέμπτη 11.10.2018.

Η επίσημη ανακοίνωση για την Εκκλησία της Ουκρανίας

Στο ανακοινωθέν του το Πατριαρχείο αναφέρει χαρακτηριστικά πως αποφάσισε: «Νά ἀνανεώσῃ τήν ἤδη εἰλημμένην ἀπόφασιν ὅπως τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον χωρήσῃ εἰς τήν χορήγησιν αὐτοκεφαλίας εἰς τήν Ἐκκλησίαν τῆς Οὐκρανίας».

Επίσης γίνεται γνωστή η πρόθεση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Κατά τάς κανονικάς προνομίας τοῦ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως ὅπως δέχηται ἐκκλήτους προσφυγάς ἀρχιερέων καί ἄλλων κληρικῶν ἐκ πασῶν τῶν Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν, νά δεχθῇ τάς σχετικάς αἰτήσεις τοῦ Φιλαρέτου Ντενισένκο καί τοῦ Μακαρίου Μαλετίτς καί τῶν σύν αὐτοῖς, οἵτινες εὑρέθησαν ἐν σχίσματι ὄχι διά δογματικούς λόγους, καί νά ἀποκαταστήσῃ αὐτούς μέν εἰς τόν ἀρχιερατικόν ἤ ἱερατικόν αὐτῶν βαθμόν, τούς δέ πιστούς αὐτῶν εἰς ἐκκλησιαστικήν κοινωνίαν», γράφει μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν του Πατριαρχείο.

oikoumeniko patriarxeio oukrania

Εδώ, πάντως, θα πρέπει να υπενθυμιστεί το εξής: Πως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Ιλαρίων, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, επισήμανε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος χορήγησης της αυτοκεφαλίας σε οποιαδήποτε ουκρανική εκκλησία.

Πηγή: sputniknews.gr
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1