Κόσμος

Υπόθεση Κασόγκι: Ο CEO της JP Morgan ακύρωσε ταξίδι στη Σαουδική Αραβία

Ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase & Co Τζέιμι Ντάιμον ακύρωσε τα σχέδιά του να συμμετάσχει σε μια σύνοδο για επενδυτές που οργανώνει εντός του μήνα η Σαουδική Αραβία.

Η απόφαση που ανακοίνωσε η JP Morgan Chase & Co έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων μετά την εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Απέφυγε να απαντήσει για την εξαφάνιση Κασόγκι

Η Τζέι Πι Μόργκαν Τσέις δεν διευκρίνισε τους λόγους για την απόφαση του Ντάιμον να μη συμμετάσχει στη σύνοδο Future Investment Initiative στο Ριάντ. Απέφυγε να κάνει σχόλια ερωτηθείσα εάν οι ανησυχίες για την εξαφάνιση του Κασόγκι συνδέονται με αυτήν.

Στα τηλέφωνα Σαλμάν – Ερντογάν για την υπόθεση Κασόγκι

Τηλεφωνική συνδιάσκεψη είχαν ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας με τον Ταγίπ Ερντογάν για την υπόθεση της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

Το τηλεφώνημα έγινε στο μέσον της διαμάχης για την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, που εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου, αφότου εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε την «ισχύ» των σχέσεων με την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σαλμάν ευχαρίστησε τον Ερντογάν που έκανε δεκτή την πρόταση του Ριάντ για τη συγκρότηση μιας κοινής ομάδας εργασίας που θα συζητήσει την εξαφάνιση του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σχέση τους.

Από την άλλη πλευρά, πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επισήμαναν τη σημασία που έχει το ότι οι δύο χώρες συγκροτούν μια κοινή ομάδα εργασίας στο πλαίσιο των ερευνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
16
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS