Κόσμος

Κόκκινος συναγερμός στις ΗΠΑ για τα τρομο-πακέτα! Στόχος και ο πρώην αντιπρόεδρος

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά τουλάχιστον οκτώ τρομο-πακέτα έχουν αναστατώσει τις ΗΠΑ, μόλις λίγες μέρες πριν από τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Οι αυτοσχέδιοι μηχανισμοί περιείχαν και θραύσματα από γυαλιά.

Κόκκινο συναγερμό έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποστολή τρομοπακέτων σε πολιτικούς και όχι μόνο. Το πρώτο εστάλη πριν από μερικές μέρες στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, όμως την Τετάρτη τα πράγματα πήραν άλλη τροπή, όταν ανάμεσα στους παραλήπτες των παγιδευμένων πακέτων ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια πρόεδρος Χίλαρι Κλίντον και τα γραφεία του CNN στη Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε αγώνας δρόμου για να εντοπιστούν κι άλλα, αφού οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος έχουν γίνει επίσης ο πρώην διευθυντής της CIA Τζον Μπρέναν, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ. Μέχρι και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανέφερε πως έλαβε ύποπτο πακέτο, αλλά τελικά αυτό φαίνεται πως περιείχε φυλλάδια της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys.

usa tromopaketo

Το FBI έχει αναλάβει την έρευνα και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ένα ακόμα ύποπτο πακέτο, παραλήπτης του οποίου φέρεται να είναι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στόχος έγινε και η βουλευτής των Δημοκρατικών Μαξιν Γουότερς από την Καλιφόρνια, η οποία έχει επικρίνει σφοδρότατα (όπως και οι υπόλοιποι) τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Δυο τρομο-πακέτα, παρόμοια με εκείνα που εστάλησαν στον Ομπάμα και την Κλίντον, βρέθηκαν πριν φτάσουν στην Γουότερς. Εντοπίστηκαν σε ταχυδρομείο του Λος Άντζελες.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν την αποστολή των πακέτων αυτών τρομοκρατική ενέργεια. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν βρεθεί μέσα στα δέματα αποτελούνταν από έναν σωλήνα καλυμμένο με μαύρη ταινία, μια μικρή μπαταρία σαν αυτές που χρησιμοποιούνται στα ρολόγια, θραύσματα από γυαλιά και κάποιου είδους σκόνη, η οποία δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν εκρηκτική ή όχι.

usa tromopaketo stoxoi
Γράφημα του CNN με τους στόχους

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ και το γεγονός πως εξαιτίας της ύπαρξης ενός «ύποπτου» πακέτου, εκκενώθηκαν τα γραφεία του San Diego Union-Tribune, καθώς κι ένα αεροπλάνο της American Airlines!

usa tromopaketa usa tromopaketa

Ο Τραμπ τα έβαλε με τα… ΜΜΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε μεν την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων αλλά τα έβαλε με τα ΜΜΕ, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γουισκόνσιν.

[read4more]

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας μας», συνέχισε, τονίζοντας πως εύχεται τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία».

Ο Τραμπ απαίτησε από τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων. «Πρέπει να σταματήσουν», επέμεινε.

«Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως «δεν πρέπει να γίνονται επιθέσεις από όχλους σε δημόσιους χώρους», ούτε να «καταστρέφεται δημόσια περιουσία». Προφανώς αναφερόταν στο γεγονός ότι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι και εγκάλεσαν Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα μακράς και εξαιρετικά τεταμένης διαδικασίας για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Associated Press, CNN

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 7
Γάζα: Βίντεο φρίκης της Χαμάς – Εκτέλεση οκτώ «συνεργατών» του Ισραήλ μετά την εκεχειρία
Το ισλαμιστικό κίνημα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν την εκτέλεση οκτώ Παλαιστινίων κατηγορούμενων για συνεργασία με το Ισραήλ – Μια επίδειξη ισχύος σε μια κατεστραμμένη Γάζα, όπου η εκδίκηση αντικαθιστά τη δικαιοσύνη
Στιγμιότυπο από το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς 2
Γάζα: Το Ισραήλ περιορίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
Το Ισραήλ ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι θα επιτρέπει την είσοδο μόνο 300 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια ημερησίως στη Λωρίδα της Γάζας – αριθμός μειωμένος στο μισό σε σχέση με αυτόν που είχε συμφωνηθεί
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα 1