Κόσμος

Υπέρ της δημιουργίας ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού και η Μέρκελ!

Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται και αυτή υπέρ της “δημιουργίας ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού” σε ομιλία της στο Στρασβούργο

Η κ. Μέρκελ τόνισε χαρακτηριστικά πως θα «πρέπει να διαμορφώσουμε ένα όραμα που θα μας επιτρέψει μια μέρα να φθάσουμε στη δημιουργία ενός αληθινού ευρωπαϊκού στρατού»!

Οι δηλώσεις αυτής έρχονται ως συνέχεια αυτών του Εμμανουέλα Μακρόν που είχε προτείνει την δημιουργία ενός «αληθινού ευρωπαϊκού στρατού» που θα προστατεύσει τη Γηραιά Ήπειρο, ενώ είχε επισημάνει την αναγκαιότητα «προστασίας από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμα και τις ΗΠΑ» στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Οι προτάσεις του προκάλεσαν την οργή του προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος έκανε λόγο για “άκρως προσβλητικές” δηλώσεις, λίγο πριν από την άφιξή του στο Παρίσι για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «τη συγκρότηση ενός συμβουλίου ευρωπαϊκής ασφαλείας» με στόχο την ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Προτείνω τη συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού συμβουλίου ασφαλείας με εκ περιτροπής προεδρία, στους κόλπους του οποίου θα μπορούν να λαμβάνονται ταχύτερα σημαντικές αποφάσεις» είπε η Μέρκελ.

[read4more]

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη, η κ. Μερκελ τόνισε ότι θα λειτουργήσει μονάχα εάν όλα τα κράτη μέλη τηρούν τις δεσμεύσεις τους, λίγο πριν από την εκπνοή της προθεσμίας που έχει η Ιταλία για να υποβάλει εκ νέου τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό στις Βρυξέλλες.

«Το κοινό νόμισμά μας μπορεί μονάχα να λειτουργήσει εάν κάθε μέλος τηρεί τις δεσμεύσεις του για βιώσιμα δημοσιονομικά» ενώ στην αντίθετη περίπτωση “η ισχύς και η σταθερότητα της ευρωζώνης τίθενται σε κίνδυνο”.

Επιπλέον, στην ομιλία της στο Στρασβούργο η Άγγελα Μέρκελ σημείωσε ότι πρέπει να εισαχθεί ένας ευρωπαϊκός ψηφιακός φόρος μονάχα εάν αποτύχουν οι ευρύτερες προσπάθειες παγκοσμίως. «Πιστεύουμε ότι το καλύτερο πράγμα θα πρέπει να είναι να βρεθεί μια διεθνής λύση σε διεθνές πλαίσιο.. αλλά εάν αυτό δεν επιτευχθεί, δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα και πρέπει να ενεργήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για αυτό ακριβώς πιέζει η Γερμανία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ αποκαλύπτει την «Προεδρική Λεωφόρο της Δόξας» – «Ξήλωσε» το πορτρέτο του Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο
Ο Τραμπ έστειλε μήνυμα σε βοηθούς των Δημοκρατικών, αντικαθιστώντας το πορτρέτο του Μπάιντεν με ένα αυτόματο στιλό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι χρησιμοποιούσαν αλόγιστα την υπογραφή του πρώην προέδρου
Πορτρέτα πρώην προέδρων στον Λευκό Οίκο
1
Νετανιάχου: «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κράτη της Δύσης δεν δεσμεύουν με κανένα τρόπο το Ισραήλ»
Δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες συγκεντρώθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη για να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος, μια ιστορική διπλωματική στροφή σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 2
Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού για να συνοδεύσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ που έχει καταδικάσει ανοιχτά τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, κάνοντας λόγο για γενοκτονία, κάνει πλέον ένα τολμηρό βήμα, δεσμεύοντας άμεσα την ισπανική στρατιωτική προστασία
Μια παλαιστινιακή σημαία φαίνεται καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο λιμάνι της Ερμούπολης πριν από την αναχώρηση δύο ιστιοφόρων, του Electra και του Oxygen, που ανήκουν στο Global Sumud Flotilla και έχουν ως στόχο να φτάσουν στη Γάζα και να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ 2
Γροιλανδία: Η Δανία ζητά συγγνώμη για τις αναγκαστικές στειρώσεις
Από το Νουούκ, η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν παρουσίασε τις επίσημες συγγνώμες προς τις Γροιλανδές γυναίκες που εξαναγκάστηκαν σε στείρωση ή σε αντισύλληψη για περισσότερα από τριάντα χρόνια
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν στη Γροιλανδία