Κόσμος

Συνεχίζεται η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα! Καταλήψεις πλοίων και τραυματισμούς καταγγέλλουν οι Ουκρανοί! Για προκλήσεις μιλούν οι Ρώσοι!

Το πολεμικό ναυτικό της Ουκρανίας κατήγγειλε σήμερα ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν τρία πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, αφού άνοιξαν πυρ εναντίον τους, και ότι δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν στο περιστατικό.

Οι κατηγορίες αυτές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μια νέα επικίνδυνη κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε λίγο αφότου το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό κατηγόρησε τη Ρωσία ότι άνοιξε πυρ εναντίον των ουκρανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία εμπόδισε να περάσουν από τον πορθμό του Κερτς στη Θάλασσα του Αζόφ.

Η ρωσική κυβέρνηση δεν απάντησε άμεσα στις κατηγορίες, αλλά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλέστηκαν την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB να λέει ότι διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις ότι η Ουκρανία ενορχήστρωσε αυτό που αποκάλεσε «μια πρόκληση» και σύντομα θα δώσουν στη δημοσιότητα τις αποδείξεις.

[read4more]

Την ίδια ώρα, από το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Ουκρανίας έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε να συγκληθεί το στρατιωτικό συμβούλιο για να συζητηθεί η κατάσταση.

FSB: Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας που κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς επιστρέφουν στο Μπερντιάνσκ

Τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, που είχαν φύγει από το ουκρανικό λιμάνι Μπερντιάνσκ και κατευθύνονταν στον πορθμό του Κερτς, επιστρέφουν αυτή τη στιγμή στο Μπερντιάνσκ, λέει από την πλευρά της η ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Νωρίτερα σήμερα, τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας διέσχισαν τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας, εισήλθαν σε περιοχή που ήταν προσωρινά κλειστή, εντός των ρωσικών υδάτων, και κατευθύνονταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το στενό του Κερτς, σύμφωνα με την FSB.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με Τραμπ και Πούτιν στη Βουδαπέστη, αν προσκληθεί
Εκτίμησε ωστόσο ότι η Βουδαπέστη δεν είναι «το καλύτερο σημείο για αυτή τη συνάντηση» - Τραμπ και Πούτιν θα συναντηθούν στην ουγγρική πρωτεύουσα με στόχο να βρεθεί λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ανάλυση Politico: Ο «ανυπόμονος» Ζελένσκι απέτυχε στη συνάντηση με τον Τραμπ – Οι μεγάλες προσδοκίες και όσα πραγματικά συνέβησαν στον Λευκό Οίκο
Ο Ζελένσκι ήλπιζε να εξασφαλίσει την προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk, ένα όπλο που θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες του πολέμου στην Ουκρανία
U.S. President Donald Trump welcomes Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy at the White House in Washington, D.C., U.S., October 17, 2025. REUTERS
Βιρτζίνια Τζιουφρέ: «Με βίασε γνωστός πρωθυπουργός» – Η αποκαλυπτική βιογραφία του θύματος του Τζέφρι Επστάιν
«Ο πρωθυπουργός γελούσε όταν με πόναγε και ηδονιζόταν περισσότερο όταν τον ικέτευα να σταματήσει. Με βίασε πιο άγρια από οποιονδήποτε άλλο πριν» είχε γράψει η γυναίκα στο βιβλίο της
Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τους τόνους μετά τις φονικές ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα – «Η κατάπαυση του πυρός παραμένει σε ισχύ»
45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις χθεσινές επιδρομές - Μέλος της αμερικανικής κυβέρνησης θα πάει «τις επόμενες ημέρες» στο Ισραήλ για να αποτιμήσει την κατάσταση
Ντόναλντ Τραμπ