Κόσμος

Θανατική ποινή σε έξι Παλαιστινίους από την Χαμάς – Τους κατηγορεί για συνεργασία με το Ισραήλ

Θανατική ποινή σε έξι Παλαιστινίους επέβαλε στρατοδικείο της Χαμάς επέβαλε σήμερα θανατική ποινή σε έξι Παλαιστίνιους, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ.

Το στρατοδικείο επέβαλε ποινές σε συνολικά 13 Παλαιστινίους, κρίνοντάς τους ενόχους για συνεργασία με το Ισραήλ, ανέφεραν αξιωματούχοι από το υπουργείο Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχει η Χαμάς και από το στρατοδικείο σε συνέντευξη Τύπου στη Γάζα.

Ο ταξίαρχος Νάσερ Σουλεϊμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επτά υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από έξι έως 15 χρόνια και σε καταναγκαστική εργασία.

Οι ηλικίες των καταδικασθέντων κυμαίνονται από 29 έως 55 ετών.

Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι στα μέσα Νοεμβρίου η Χαμάς συνέλαβε τρεις Παλαιστινίους με κατηγορίες για συνεργασία με μια αποτυχημένη ισραηλινή αποστολή στη Γάζα που πυροδότησε νέα έκρηξη βίας μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να χορηγήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους καταδικασθέντες σε θάνατο.

Ο Σουλεϊμάν προειδοποίησε ότι «η συνεργασία με την ισραηλινή κατοχή είναι επικίνδυνη και η τιμωρία βαριά».

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να επικυρώνονται από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Η Χαμάς, εντούτοις, δεν ζητά την έγκριση του Αμπάς, εξαιτίας της διαμάχης που μαίνεται μεταξύ των δύο παλαιστινιακών κινημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Μουσείο του Λούβρου: Βίντεο από τη στιγμή που οι διαρρήκτες κλέβουν τα κοσμήματα στη Γκαλερί Απόλλων
Οι εικόνες δείχνουν έναν από τους διαρρήκτες τη στιγμή που κλέβει τα κοσμήματα στο Λούβρο - Η λίστα των κλεμμένων αντικειμένων αποκαλύφθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού
Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στο Λούβρο, όταν ο ληστής κλέβει τα κοσμήματα