Κόσμος

Τραμπ: «Επιλογή» η στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Η πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά ανοιχτά για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα. "Είναι μια επιλογή" είπε ο Τραμπ μιλώντας στο CBS. Αποκάλυψε ότι ο Νικολάς Μαδούρο του είχε ζητήσει συνάντηση πριν από μήνες. Απόψε τελειώνει το τελεσίγραφο της Ευρώπης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για να προκηρύξει εκλογές.

Είναι έτοιμες οι ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα; “Είναι μια επιλογή” λέει ο Ντόναλντ Τραμπ! Για πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλά ανοιχτά για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής στη Βενεζουέλα με στόχο την πτώση του Νικολάς Μαδούρο.

Λίγες ώρες αφού ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως δέχεται να οδηγηθεί η Βενεζουέλα σε πρόωρες εκλογές (οι επόμενες είναι προγραμματισμένες για το 2022), ο Ντόναλντ Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να αναλάβουν στρατιωτική δράση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

[read4more]

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε συνέντευξη, την Κυριακή (03.02.2019), στο CBS και όταν η δημοσιογράφος Μάργκαρετ Μπρέναν τον ρώτησε για το ενδεχόμενο αμερικανικής εισβολής στη Βενεζουέλα, απάντησε: “Δεν θέλω να το πω αυτό. Αλλά σίγουρα είναι κάτι που αποτελεί επιλογή“, τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Νικολάς Μαδούρο του είχε ζητήσει, πριν από πολλούς μήνες, αλλά ο ίδιος του αρνήθηκε και απέρριψε το ενδεχόμενο της συνάντησης. “Αποφάσισα τότε να πω “όχι” (σ.σ. στη συνάντηση) γιατί πολλά πραγματικά άσχημα πράγματα συνέβαιναν στη Βενεζουέλα”, είπε ο Τραμπ.

Ήταν η πιο πλούσια χώρα σε εκείνο το κομμάτι του κόσμου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Και τώρα κοιτάξτε τη φτώχεια και την αγωνία και την εγκληματικότητα και όλα αυτά που συμβαίνουν“, σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν από την πρώτη στιγμή τον Χουάν Γκουαϊδό, τον ηγέτη της αντιπολίτευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στη Βενεζουέλα. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έκρυψε άλλωστε ποτέ τα… αισθήματά του για τον Νικολάς Μαδούρο. Ο οποίος, από την πλευρά του, κατηγορεί με κάθε ευκαιρία τις ΗΠΑ πως οργανώνουν μυστικά πραξικόπημα στη Βενεζουέλα με στόχο να είτε απλά να τον ρίξουν από την εξουσία είτε ακόμη και να τον δολοφονήσουν.

Η προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Βενεζουέλα έρχεται ενώ σε μερικές ώρες εκπνέει το τελεσίγραφο που έχουν δώσει στον Νικολάς Μαδούρο έξι ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ανακοινώσει την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στη Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής πάντως ο πρόεδρος της χώρας δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις προθέσεις του πέραν της δήλωσης πως δέχεται να οδηγηθεί ξανά η χώρα στις κάλπες, μετά τον Μάιο του 2018.

Με πληροφορίες από thehill.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 4
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν
Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Τραμπ: «Να σε καλέσω σε 2 λεπτά με τον Ζελένσκι και τους άλλους;» – Δείτε βίντεο
Ένα βίντεο από το ταξίδι του με προορισμό το Κίεβο, ανέβασε ο Γάλλος πρόεδρος, στο οποίο φαίνεται ένα στιγμιότυπο όπου ο Μακρόν συνομιλεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τηλέφωνο
Ο Εμαννουέλ Μακρόν