Κόσμος

Μπανγκλαντές: Η Αντζελίνα Τζολί στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο

Τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο στο Μπανγκλαντές επισκέφθηκε η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Τζολί, που είναι ειδική απεσταλμένη του διεθνούς οργανισμού, θα περάσει τρεις ημέρες στην περιοχή, προκειμένου να αξιολογήσει τις ανάγκες των μουσουλμάνων προσφύγων Ροχίνγκια και τις προκλήσεις που το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ως χώρα υποδοχής.

Η 43χρονη σταρ θα συναντηθεί, επίσης, με την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, που κέρδισε τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας καθώς δεν προχώρησε σε αναγκαστικούς επαναπατρισμούς των προσφύγων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Ακ Άμπντουλ Μόμεν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι οι συνομιλίες που θα έχει η Τζολί θα επικεντρωθούν στην ανάγκη για ασφάλεια και βιώσιμες λύσεις για τον Γολγοθά που βιώνει μία από τις πλέον διωκόμενες μειονότητες, οι Ροχίνγκια.

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε, επίσης, ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενόψει της νέας έκκλησης, που θα απευθύνει ο ΟΗΕ, για τη συγκέντρωση του ποσού των 920 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των Ροχίνγκια.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στο Μπανγκλαντές. Το 2015 είχε συναντηθεί με πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και στην Ινδία το 2006.

“Η Τζολί θα μεταφέρει οπωσδήποτε ένα μήνυμα φεύγοντας από εδώ. Ελπίζουμε ότι η ανθρωπιστική κοινότητα θα κατανοήσει το είδος της κρίσης που βιώνουν οι Ροχίνγκια μέσω εκείνης” επισήμανε ο Άμπου Κάλαμ, ένας αξιωματούχος της Επιτροπής Αρωγής και Επαναπατρισμού των Προσφύγων του Μπανγκλαντές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταγγέλλει την «υβριδική επίθεση» από τη Λευκορωσία ενάντια στη Λιθουανία
Η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε ότι η χώρα της θα αρχίσει να καταρρίπτει τα μπαλόνια των διακινητών μπαλονιών διακινητών τσιγάρων και ηλίου στον εναέριο χώρο της
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Βίντεο από τη στιγμή του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία - Κτίρια κατέρρευσαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές
Ομάδες έκτακτης ανάγκης στάλθηκαν στην περιοχή και είναι επί ποδός κάνοντας απολογισμό των ζημιών - Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί 19 τραυματίες, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει αναφορές για νεκρούς
Καταστροφές από το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου στη δυτική Τουρκία
Ένας 33χρονος μπήκε σε παμπ ντυμένος με στολή Ναζί στις ΗΠΑ – Χτύπησε φοιτήτρια που προσπάθησε να τον διώξει και της έσπασε τη μύτη
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μαγαζί κοντά στο πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, όπου ο άνδρας επιτέθηκε στη φοιτήτρια όταν αυτή προσπάθησε να του βγάλει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα πιάνω
ΗΠΑ
Ισπανία: Η κυβέρνηση Σάντσεθ σε κίνδυνο μετά τις απειλές απόσυρσης των Καταλανών συμμάχων της
Το καταλανικό αυτονομιστικό κόμμα Junts ενδέχεται να σταματήσει να στηρίζει την αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, αποδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την ισχνή πλειοψηφία του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ