Κόσμος

Στα… μαλακά ο πρίγκιπας Φίλιππος για το τροχαίο – Τουλάχιστον παρέδωσε το δίπλωμα!

Στα... μαλακά πέφτει ο πρίγκιπας Φίλιππος για το τροχαίο ατύχημα τον περασμένο μήνα, κοντά στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (14.2.2019), δεν θα ασκηθεί δίωξη στον πρίγκιπα Φίλιππο, τον 97χρονο σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ για το τροχαίο.

Ο Φίλιππος δεν έπαθε το παραμικρό όταν το Land Rover που οδηγούσε ανατράπηκε μετά τη σύγκρουσή του με άλλο αυτοκίνητο στις 17 Ιανουαρίου.

[read4more]

Όμως, η 28χρονη οδηγός του άλλου αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο, ενώ η 45χρονη συνεπιβάτιδά της έσπασε τον καρπό της. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα βρέφος 9 μηνών.

Το ατύχημα αυτό πυροδότησε δημόσια συζήτηση στη Βρετανία σχετικά με το αν ο πρίγκιπας Φίλιππος θα έπρεπε να οδηγεί ακόμη στην ηλικία του.

ROYALS DUKE STILLS

Φίλιππος: Ένας δημόσιος… κίνδυνος στους δρόμους

Εξάλλου, 48 ώρες μετά το ατύχημα, του έγιναν συστάσεις από την αστυνομία επειδή οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο πρίγκιπας Φίλιππος παρέδωσε εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησής του.

“Λάβαμε υπόψη μας όλες τις συνθήκες σε αυτήν την περίπτωση, συμπεριλαμβανομένου του βαθμού υπαιτιότητας, της ηλικίας του οδηγού και της παράδοσης του διπλώματος οδήγησης”, αναφέρει η αρμόδια εισαγγελία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει: “Αποφασίσαμε ότι δεν θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να ασκηθεί δίωξη”.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή το 2017 αν και εξακολουθεί περιστασιακά να εμφανίζεται στο πλευρό της 92χρονης βασίλισσας σε επίσημες εκδηλώσεις.

Στη Βρετανία οι οδηγοί άνω των 70 ετών πρέπει να ανανεώνουν την άδειά τους κάθε τρία χρόνια. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας πάνω από το οποίο να απαγορεύεται η οδήγηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το FBI σταμάτησε 18χρονο που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Βόρεια Καρολίνα εμπνεόμενος από τον ISIS
Ο 18χρονος Christian Sturdivant σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε παντοπωλείο και fast food εστιατόριο, πριν συλληφθεί από το FBI το οποίο τον είχε στο στόχαστρο από το 2022, που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έναν γείτονά του
Αστυνομικοί του FBI
Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η φονική πυρκαγιά εξαπλώνεται στο μπαρ του Κραν Μοντανά στην Ελβετία
Στο βίντεο οι θαμώνες του μπαρ φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, αφού αρκετοί σήκωσαν τα κινητά τους για να βιντεοσκοπήσουν τις φλόγες
Ελβετία
5
Θρίλερ με την 15χρονη Αλίκη Καλλέργη που αγνοείται μετά τη φωτιά στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία: «Δεν έχει ταυτοποιηθεί, προσευχηθείτε» λέει ο αδερφός της
Ο κολλητός φίλος της κοπέλας έγραψε στο Instagram πως η σορός της κοπέλας ταυτοποιήθηκε, κάτι που το διέψευσε ο αδερφός της: «Δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη, παρακαλώ προσευχηθείτε μέχρι την τελευταία στιγμή», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Ο Ρομαίν και η 15χρονη αδερφή του Αλίκη που σκοτώθηκε από τη φωτιά στο Κραν Μοντανά 8
Θαύμα στην πύρινη κόλαση του Κραν Μοντανά: Νεαρός παγιδεύτηκε στο μπαρ κρατώντας έναν σταυρό – «Η φωτιά τον απέφυγε κι επέζησε»
Η Λετίσια Πλας περιγράφει πώς ένας νεαρός, ανήμπορος να διαφύγει καθώς οι έξοδοι στο μπαρ είχαν αποκλειστεί, κάθισε στο πάτωμα κρατώντας έναν σταυρό στα χέρια του
Η αυτόπτης μάρτυρας Λετίσια Πλας