Κόσμος

Βατικανό: Να τεθούν εκτός εκκλησίας οι παιδόφιλοι κληρικοί ζητούν τα θύματα

Η σύνοδος στο Βατικανό για την σεξουαλική κακοποίηση από κληρικούς και τους τρόπους αντιμετώπισης από την Εκκλησία ολοκληρώθηκε.

Ο πάπας Φραγκίσκος χαρακτήρισε τερατώδες το φαινόμενο των παιδόφιλων ιερέων και μετά τη σύνοδο στο Βατικανό δήλωσε πως “ένας ιερέας ο οποίος ευθύνεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι όργανο του Σατανά”.

[read4more]

Ακόμη όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επανέλαβε ότι χρειάζεται εξαγνισμός αλλά και «να ελεγχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές, σχετικά με το τεράστιο αυτό πρόβλημα, όλων των συνελεύσεων καθολικών επισκόπων των διαφόρων χωρών».

Τα θύματα των παιδεραστών παπάδων που διαδήλωναν στους δρόμους της Ρώμης τις ημέρες της διεξαγωγής της συνόδου στο Βατικανό καταγγέλλουν πως δεν έγινε κάποια προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα και προσθέτουν πως «θα περίμεναν από το Βατικανό, να τεθούν αμέσως εκτός Εκκλησίας όλοι οι κληρικοί οι οποίοι ευθύνονται για παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων».

Επίσης ζητούν από τον Ποντίφικα να αποκλείσει από τους κόλπους της Εκκλησίας όσους βοήθησαν και συγκάλυψαν τους παιδεραστές για δεκαετίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ