Πολιτική

Μητσοτάκης: Επιμένει στη μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Την πρότασή του για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 2%, ούτως ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα κι η οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα θα βασίζεται σε ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων που θα υλοποιούνται σταδιακά.

[read4more]

Όσες περισσότερες μεταρρυθμίσεις ολοκληρώνονται, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τόσο περισσότερο θα μειώνεται κι ο στόχος για τα πλεονάσματα, έως ότου φτάσει στο 2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε, εξάλλου, τη δέσμευσή του για μείωση φόρων από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησής του και στοχευμένες μειώσεις δημοσίων δαπανών, ενώ έκανε λόγο για αρνητικό κύκλο για τη χώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει σύντομα, με ένα τέταρτο άτυπο μνημόνιο κι ένα τραπεζικό σύστημα που έχασε το 98% της αξίας του.

Για το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που διευρύνει τις ανισότητες κι επέμεινε στο σύστημα τριών πυλώνων που παρουσίασε στη ΔΕΘ. Επίσης, πρότεινε την καθιέρωση υποχρεωτικής ασφάλισης για τα ακίνητα (από κίνδυνο σεισμού) και την υγεία, με συμπράξεις δημοσίου κι ιδιωτικού τομέα, παρέχοντας παράλληλα ισχυρά φορολογικά κίνητρα προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πολιτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το παρασκήνιο της εκλογής του Κυριάκου Πιερρακάκη στο «τιμόνι» του Eurogroup - Νίκησε τον βαν Πέτεγκεμ από τα «αποδυτήρια»
Το ισχυρό «comeback story» της Ελλάδας, αλλά και η άρνηση των Βέλγων να «ξεπαγώσουν» τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στο τραπεζικό τους σύστημα, «κλείδωσαν» στην ουσία τη νίκη Πιερρακάκη
Κυριάκος Πιερρακάκης
Μαρία Συρεγγέλα για τη σεξιστική επίθεση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Έχω σκίσει πολλές φορές το καλσόν»
«Η κυρία Κωνσταντοπούλου στα λόγια παρουσιάζεται ως υπέρμαχος των γυναικών και στην πράξη ακυρώνεται με αλγεινές συμπεριφορές», προσθέτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Μαρία Συρεγγέλα
Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια και από τον Κωνσταντίνο Τασούλα για την εκλογή του στην προεδρία του Eurogroup
«Πρόκειται για μια επιτυχία που αποτελεί αναγνώριση του κύρους της χώρας μας, καθώς και της αποτελεσματικότητας της οικονομικής πολιτικής» αναφέρει ο ΠτΔ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη