Πολιτική

Μητσοτάκης σε Βέμπερ: Όχι, δεν κόβω τη γραβάτα μου

Στην πρόκληση Βέμπερ να κόψει την γραβάτα του θέλοντας να αναδείξει τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών-γυναικών, απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση του Υποψήφιου Προέδρου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για τις διακρίσεις που συνεχίζουν να υφίστανται εις βάρος των γυναικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αγαπητέ Μάνφρεντ,

Όσο κι αν σου φαίνεται αστείο, οι γραβάτες στην Ελλάδα έχουν πλέον πολιτικό συμβολισμό και έτσι θα μου επιτρέψεις να μην την κόψω. Θα τις χρειαστούμε όλες για την επόμενη μέρα.

Στηρίζω, όμως, την πρωτοβουλία σου και ζητώ κι εγώ την υποστήριξή σου στους δικούς μας εθνικούς στόχους. Η μισθολογική διαφορά των δύο φύλων στην Ελλάδα είναι στο 12,5%, δηλαδή 4 μονάδες μικρότερη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όμως 7 στις 10 Ελληνίδες ζητούν στήριξη για να ανταποκριθούν ταυτοχρόνως στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Με άλλα λόγια, θέλουμε περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο, γι’ αυτό όμως θα στηρίξουμε με συγκεκριμένα μέτρα τις Ελληνίδες.

· Κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

· Διευρύνουμε τον θεσμό των ολοήμερων σχολείων.

· Καθιερώνουμε τη βοήθεια στις εργαζόμενες μητέρες σε κάθε γειτονιά από πιστοποιημένους βρεφονηπιοκόμους.

· Θεσμοθετούμε ειδικά μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την ενδοοικογενειακή βία.

· Και τέλος, αυξάνουμε δραστικά τον αριθμό των γυναικών στα ψηφοδέλτιά μας, καθώς η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να έχει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στην πολιτική.

Με τις δράσεις αυτές στηρίζουμε ουσιαστικά τις Ελληνίδες και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πραγματικής αλληλεγγύης».

https://www.youtube.com/watch?v=cpJ5E8g59TQ&feature=youtu.be

Η δήλωση Μητσοτάκη έρχεται ως απάντηση σε ανάρτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ την 8η Μαρτίου, στην οποία ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν έκοβε με ψαλίδι τη γραβάτα του, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο, θέλοντας έτσι να αναδείξει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ε.Ε. μεταξύ ανδρών-γυναικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία
«Κάθε εξωτερικός προαύλιος χώρος που ανακαινίζεται μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ανοικτό σχολείο για να μπορούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να αθλούνται», τονίζει ο πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου 15